Radikal ordfører svarer igen på Bjerrehuus' halalhippie-kritik.

Forfatter, debattør og tidligere tv-vært Suzanne Bjerrehuus skabte i sidste uge debat, da hun kritiserede en gruppe danske politikere for at glemme danske værdier og bøje sig overfor muslimsk levevis, og dermed ødelægge dansk kultur.

For at være helt præcis, så betegnede Suzanne Bjerrehuus denne gruppe som 'halal-hippier' - affødt af nyheden om, at nogle børnehaver og skoler samt Hvidovre Hospital har besluttet kun at servere halal-slagtet kød.

Men den holdning møder kritik hos De Radikales integrationsordfører Liv Holm Andersen, der kalder Suzanne Bjerrehuus' halal-kritik for 'useriøs'.

- Tænk på hele amme-debatten; var den ført an af rabiate muslimer? Nej, den var ført an af grisefarvede danskere, som var lidt mindre frigjorte end Suzanne Bjerrehuus og undertegnede er, skriver Liv Holm Andersen blandt andet i sit debatindlæg, der er bragt i mandagens udgave af BT.Hun revser desuden Suzanne Bjerrehuus for at skære alle muslimer over én kam.

DELTAG I DEBATTEN UNDER ARTIKLEN

- Der er uheldige subkulturer og ekstremisme i vort samfund, men de findes ikke kun blandt muslimer og bestemt ikke blandt alle muslimer. Sådan får Suzanne Bjerrehuus det til at lyde - og det kan hun ikke være bekendt, skriver Liv Holm Andersen og understreger, at 'rigtig mange muslimer hver dag gør dig umage for at være gode, konstruktive medborgere i det danske samfund'.Suzanne Bjerrehuus lister blandt andet ligestilling, den danske alkoholkultur, muligheden for at homoseksuelle kan blive gift samt at man kan ligge topløs på strandene som værdier, hun sætter pris på i dagens Danmark. Men Liv Holm Andersen mener ikke, at Suzanne Bjerrehus skal bekymre sig på vegne af disse værdier.

- Danskerne har fortsat verdensrekord i druk, så det behøver Suzanne Bjerrehuus ikke bekymre sig om, og det samme gælder utroskab - vi ligger i en solid top ti, så også der lader tingene til at være i skønneste orden. Og det var 'halal-hippierne', som muliggjorde homo-vielser, skriver hun i BT.Også komikeren Omar Marzouk, der selv har egyptiske rødder, har kritiseret Suzanne Bjerrehuus for sine udtalelser. Han mente i sidste uge, at det hellere var Suzanne Bjerrehuus selv, der skulle finde sig et andet sted at bo.

- Det er til grin. Derfor synes jeg, det er fru Bjerrehuus, som skal smides ud af landet. Mest for hendes egen skyld. Måske vågner hun op og ser verden som den er, skrev Omar Marzouk i sidste uge.

Hvad mener du? Har Suzanne Bjerrehuus reti, at dansk kultur er under angreb fra 'halal-hippier' - eller tager hun fejl og skærer alle muslimer over en kam?


Deltag i debatten herunder - de bedste indlæg bliver bragt i BT tirsdag


Deltag i debatten på BTs Facebookside.