Både Socialdemokratiet og Enhedslisten får en over nakken af formanden for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, efter finansloven for 2014 faldt på plads med Venstre og de Konservative.

Blækket på finanslovaftalen for 2014 var dårligt tørt, før formanden for Socialdemokraternes ungsdomsparti (DSU), Camilla Schwalbe, satte sig til tasterne og revsede »de voksne socialdemokrater«.

DSU-formanden var fortørnet over, at Socialdemokraterne og de to andre regeringspartier, indgik en aftale med Venstre og de Konservative.

»Hvad laver mit parti? Jeg kan ikke finde ord. Socialdemokratiske kongstanker bliver ofret for en stakket frist for bordenden af Danmark,« skrev Camilla Schwalbe på Twitter sent tirsdag aften.

DSU-formanden rettede også skytset mod Enhedslisten, som har forhandlet med regeringen om en finanslov i flere måneder, men altså endte uden for en aftale.

»Listen vil åbenbart kun være et protestparti. Det kunne blive så godt for Danmark, men det blev skyllet ud med badevandet,« skriver Camilla Schwalbe med henvisning til Enhedslistens krav om, at ældre via serviceloven skal have nedfældet ret til at få et bad to gange om ugen.

»Det er imponerende, hvordan at vi kunne have sikret et stærkt arbejdsmarked i fremtiden, men et det skulle ofres for et retskrav,« lyder det fra Camilla Schwalbe.

Formanden for SFs ungdomsparti, Carl Vallentin, mener ligesom Camilla Schwalbe, at Enhedslisten »burde have bidt til bolle«, men er også skuffet over to af regeringens forhandlere.

»Som jeg har det nu, så er jeg rigtig træt af Bjarne Corydon (S), jeg er rigtig træt af Margrethe Vestager (R), og jeg er rigtig træt af Enhedslisten,« siger Carl Vallentin.

Han mener, at den tredje regeringsforhandler, Holger K. Nielsen (SF), har gjort, hvad han kunne for at trække finansloven i en rød retning.

»Jeg har ikke noget imod at kritisere SF, når jeg ikke synes, at partiet gør det rigtige. Men det synes jeg, at de har gjort i den her sag. Holger K. har virkelig knoklet for at indgå en aftale med Enhedslisten. Han har nærmest ligget på knæ og tryglet dem for at få dem til at stemme for det røde udkast, der blev lagt frem,« siger Carl Vallentin.

»Hvis vi ikke havde siddet der, så havde resultatet ikke set ud, som det gør. Jeg er ked af, at aftalen blev med de borgerlige, men jeg er glad for, at der stadig er nogle røde tiltag,« understreger han.

DELTAG I DEBATTEN PÅ BT'S FACEBOOK-SIDE HER