En ung kvinde i grå jakke, mørke bukser og lysebrunt tørklæde blev genstand for en smædekampagne, efter terrorangrebet på Westminster Bridge tidligere i år. Et billede af kvinden, der går forbi et offer fra angrebet, mens hun kigger på sin smartphone, blev delt igen og igen. Nu er der kommet nye oplysninger om de mange delinger af billedet.

Det skriver magasinet Wired.

En person ligger på fortovet på Westminster Bridge i den engelske hovedstad. Omkring personen står eller sidder en stribe personer. De tager sig af et af ofrene for det terrorangreb, som ramte London 22. marts i år. Fem personer - seks med gerningspersonen - mistede livet i forbindelse med angrebet, som blev dækket og delt på sociale medier. I højre side af billedet kommer en kvinde gående. Hun er iklædt grå jakke, sorte bukser og et lysebrunt tørklæde om hovedet.

Og så har hun sin smartphone i hånden, som hun kigger på.

De sidste detaljer fik hurtig betydning.

Kvindens tørklæde og hendes umiddelbare ligegyldighed ved tragedien, der udspillede sig omkring hende, fik mange på sociale medier til at reagere.

Ikke mindst et tweet fra en Twitter-bruger med navnet 'Texas Lone Star' blev delt igen og igen.

I tweetet delte 'Texas Lone Star' billedet af kvinden med følgende tekst:

'Muslimsk kvinde ignorerer terrorangrebet, mens hun afslappet går forbi en døende mand, mens hun kigger på sin telefon'. Han tilføjer tre hashtags: #PrayForLondon #Westminster og #BanIslam - det sidste 'forbyd islam'.

Texas Lone Star. Vis mere

Men ifølge Wired var 'Texas Lone Star' ikke den 'stolte texaner og amerikanske patriot', som profilteksten fastslog. I stedet stammede profilen, der havde en mand med cowboyhat som profilbillede, fra Rusland. Det viser en liste med russiske Twitter-konti, der har forsøgt at påvirke alt fra Brexit, det amerikanske valg og debatten om islam i Europa, som American Democrat har offentliggjort - og som Wired har set dele af.

Profilen 'Texas Lone Star' er siden blevet lukket sammen med en stribe andre russiske såkaldte bots. Inden lukningen havde den specifikke profil mere end 16.000 følgere og 'blandede' sig al slags politik - men altid politik, der fremmede russiske interesser. Noget som har været i stigende fokus siden det amerikanske valg, hvor FBI har været ude og sige direkte, at Rusland forsøgte at påvirke valget. Og her er 'Texas Lone Star' formentlig blot en lille del.

Det viser sig, at falske profiler på sociale medier som netop Twitter efter alt og dømme har været en del af strategien - også når det kommer til Brexit, det franske præsidentvalg, indvandring og islam i Europa og mange andre sager, som Rusland kan have en interesse i at påvirke, slås det fast i Wired.

Men det var ikke kun holdningerne hos de russiske bots som 'Texas Lone Star', der forsøgte at manipulere med virkeligheden.

Som BT tidligere har beskrevet, så var billedet af den unge kvinde med tørklædet og telefonen langt fra den fulde historie. Mange var hurtige til at beskylde hende for ligegyldighed. I den forbindelse tog BT kontakt til fotografen, Jamie Lorriman. Han sendte et billede, taget en brøkdel af et sekund før, hvor man kan se kvinden kigge lige frem og se ganske forfærdet ud.

Her ses den omtalte kvinde på et andet billede, hvor hun ikke ser på sin telefon. Vis mere

Jamie Lorriman forklarede da også, at det var hans opfattelse af situationen, at kvinden var meget påvirket af tragedien. Det kan du læse mere om her.

Kvinden tættere på, hvor det er tydeligt at se, hun er berørt af situationen. Vis mere