De Radikales nye gruppeformand bliver Sofie Carsten Nielsen. Posten som gruppenæstformand deles i to.
De Radikales nye gruppeformand bliver Sofie Carsten Nielsen. Posten som gruppenæstformand deles i to. Foto: Sonny Munk Carlsen

37-årige Sofie Carsten Nielsen bliver ny gruppeformand for de Radikale efter Marianne Jelved, der skal være kulturminister.

Camilla Hersom og Rasmus Helveg overtager Sofie Carsten Nielsens post som gruppenæstformand. Det er en ny konstellation med to gruppenæstformænd i partiet, der traditionelt kun har haft én.

Sofie Carsten Nielsen overtager desuden posten som formand for Finansudvalget, som Marianne Jelved også tidligere har besat. Den 37-årige politiker indtræder samtidig i Folketingets Præsidium i stedet for Jelved.

Sofie Carsten Nielsen er uddannet cand.scient.pol. og var politisk fagchef i Ingeniørforeningen i Danmark, før hun ved valget i september 2011 blev valgt ind i Folketinget. Her blev hun udpeget som EU-ordfører, forskningsordfører og ligestillingsordfører for de Radikale.

Puslespillet med de politiske poster hos de Radikale er udløst af Uffe Elbæk (R), der onsdag aften bebudede sin afgang som kulturminister efter beskyldninger om nepotisme. Torsdag klokken 14.30 overdrager Elbæk sit ministerium til Marianne Jelved.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.