Henriette Kjær gik ikke frivilligt, hun blev presset til at gå af den nye konservative leder Lars Barfoed. Det bekræfter konservative kilder over for B.T.

Hen over weekenden modtog Lars Barfoed adskillige henvendelser fra baglandet, fra hovedbestyrelsen og fra medlemmer af folketingsgruppen om, at han blev nødt til at gribe ind over for den politiske ordfører, der dagligt var på avisforsider med nye pinlige afsløringer om rod i privatøkonomien.

Mandag var der ikke længere tvivl i Barfoeds sind om, at Henriette Kjær måtte gå, det var kun et spørgsmål om tid, hvornår det skulle ske.Det blev besluttet at vente til efter regeringens pressemøde på Marienborg tirsdag. Det skete for ikke at forstyrre budskabet fra regeringen om tilbagetrækningsplanen - en strategi, der mislykkedes, fordi budskabet alligevel blev forstyrret af sagen.Tirsdag aften var der et telefonmøde mellem Lars Barfoed, Henriette Kjær og Brian Mikkelsen. Telefonmødet var indkaldt af Barfoed, og her blev det gjort klart for Henriette Kjær, at løbet var kørt. I den konservative ledelse er indtrykket, at Henriette Kjær har haft mange dage til selv at trække sig, men at hun ikke forstod budskabet.

Tværtimod har hun selv været offensiv over for journalister og kæmpet for sit politiske liv. Bl.a. stod hun frem i TV2 fredag og beklagede sig over, at hun var udsat for en hetz, men bedyrede, at hun ville komme igennem den. Mandag tog hun til Aarhus og blev genvalgt som folketingskandidat af sin kreds.Men på dette tidspunkt vidste Barfoed altså allerede, at løbet var kørt. Så selv om der var blomster, tårer og klapsalver til Henriette Kjær på gruppemødet i går, er det ikke hele sandheden, når konservative samstemmende hævder, at Henriette Kjærs beslutning om at gå er hendes alene, og at den er blevet modtaget med stor beklagelse.

Læs meget mere om Henriette Kjærs farvel i B.T. i dag.