’Vi vil gerne, men KAN ikke, ikke uden hjælp fra systemet. Et komplet råddent system, som ikke er en medspiller, men en modspiller. En modspiller, der gør syge mere syge, og mindre arbejdsdygtige.’

Sådan skriver 31-årige Sisse Søegaard Stæhr i et harmdirrende brev til Liberal Alliances Joachim B. Olsen.

Hun har som kronisk syg kæmpet med Haderslev Kommune i 4 år. Hun er gift, har fire børn og et rådighedsbeløb på 3000 kr om måneden.

Det hele blev bare for meget, da Liberal Alliances Joachim B. Olsen i forbindelse med debat om sygedagpengereformen fik kaldt dagpenge til syge, der ikke kan få forlænget dagpengeretten, for en ’luksusydelse’.

- Det provokerede mig, at han kalder det ’luksus’. Det var en meget spontan reaktion, da jeg skrev en mail til ham. Men jeg ville gerne åbne hans øjne. Tingene er ikke altid så simple og ligetil, som politikerne går og tror, siger Sisse Søegaard Stæhr.

Hun fik konstateret kronisk bækkenløsning allerede i 2009, hvor hun blev anbefalet at søge revalidering.

Tre speciallæger er uafhængigt af hinanden nået til samme konklusion gennem de sidste fire år. Alligevel er det lykkedes kommunen at undgå at tage stilling til hendes fremtid.

Sisse Stæhr fortæller, at hun både er blevet sendt ud at ’kramme træer i skoven’, har været i arbejdsprøvning i en børnehave og i arbejdsprøvning på en skole.

Hun har været indlagt på hospital og gennemført endnu en graviditet. I dag er børnene 2, 4, 7 og 15 år gamle og Sisse Stæhr ved fortsat ikke, hvornår kommunen får truffet beslutning.

- Jeg inviterede Joachim B. Olsen til at komme og bo hos en uge. Min mands søn på 15 år er hos os hver anden uge, hvor han sover i en campingvogn herude.

- Den må Joachim gerne låne, mens han er her. Der er godt nok ikke et toilet, hvis han skal tisse om natten, men sådan er virkeligheden for min bonussøn jo også, siger Sisse Stæhr.

Hun sendte sin mail til Joachim B. Olsen fredag kl. 9:26 og fik svar fra politikeren allerede to timer senere.

- Han glider af på mine spørgsmål ved at svare, at jeg er på kontanthjælp, og det er den nye ’ressourceydelse’, han taler om. Typisk politikere, siger Sisse Stæhr.

Hun vil stadig gerne vide, om han vil tage imod hendes invitation og om han synes, det er rimeligt, at en afklaring tager fem år.