SFs tidligere minister Holger K. Nielsen (SF) har om 14 dage ret til ministerpension ved siden af folketingslønnen, og den har han tænkt sig at beholde, skriver tv2.dk

Holger K. Nielsen går dermed imod strømmen i kølvandet på den seneste tids ophedede debat om politikeres vederlag og pension, som de får selv om de også arbejder og får løn som folketingsmedlem.

Lederen af Alternativet, Uffe Elbæk (Å), har for nylig frabedt sig at modtage ministerpension, men Holger K. Nielsen vil tage imod den.

»Det har jeg tænkt mig at gøre. For mig er det her et principielt spørgsmål, om at der er nogle regler. Det er ikke rimeligt og rigtigt, at man som enkeltperson individuelt skal forholde sig til, om de regler er rimelige eller ej. Det er et politisk spørgsmål, som vi er nødt til at diskutere i Folketinget, og som vi også skal diskutere her til efteråret. Og da er jeg bestemt villig til at se på en ændring af de her ting,« siger Holger K. Nielsen til TV 2.

Enhedslistens Pernille Skipper (Ø) kalder det mærkeligt, at bare fordi man er politiker, så skal man have ret til både at få pension, samtidig med at man får sin løn som folketingspolitiker. Hun mener, at sagen nærmer sig pamperi, skriver tv2.dk