Fagbevægelsens Ungdom var nogle af de første til at kræve konsekvenser for Lizette Risgaards krænkelser.

Og de er bestemt ikke tilfredse med, at Risgaard nu får lov til at fortsætte på formandsposten i FH.

»Vi mener, at hun som minimum skulle have været sendt hjem, mens advokatundersøgelsen kører. Vi har ikke tillid til hende,« siger Michelle Pedersen, der er formand for HK Ungdom.

Sammen med 3F Ungdom, Blik & Rør Ungdom, Lærerstuderendes Landskreds, Pædagogstuderendes Landssammenslutning og Sammenslutningen af Danske Socialrådgiverstuderende var HK Ungdom tidligt fredag ude med krav om handling over for Risgaard efter at flere havde fortalt om uacceptabel adfærd til Berlingske og Ekstra Bladet.

HK Ungdom mener, at det er helt forkert at FH-formand Lizette Risgaard får lov til at blive siddende som formand, mens advokatundersøgelsen kører.
HK Ungdom mener, at det er helt forkert at FH-formand Lizette Risgaard får lov til at blive siddende som formand, mens advokatundersøgelsen kører. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

»Det, at hun kan fortsætte, mens undersøgelsen kører, sender et forkert signal til de modige unge mennesker, som har stillet sig frem og fortalt deres historie,« siger Michelle Pedersen.

Hun har tænkt sig at følge op på de unges krav, når HK afholder ekstraordinært bestyrelsesmøde fredag eftermiddag.

»Jeg vil helt sikkert spørge ind til, hvorfor de har valgt ikke at sende hende hjem. Jeg vil gentage HK Ungdoms ønske om, at hun træder tilbage, eller som minimum bliver sendt hjem, mens undersøgelsen kører,« siger hun.

Michelle Pedersen mener heller ikke, at Lizette Risgaard skal have lov til at tale den 1. maj.

»Når vi nu mener, at hun skal sendes hjem, betyder det selvfølgelig også, at hun ikke skal tale i Fælledparken eller andre steder på mandag,« siger hun.

HK Ungdoms formand havde selv hørt rygter om Lizette Risgaards adfærd tidligere.

»Det overrasker mig, at der er så mange, som står frem, men det overrasker mig måske ikke så meget, at der kommer enkelte sager. Jeg har hørt om det før, men der er ikke nogen, der har ønsket at fortælle om det, og jeg har ikke modtaget nogen henvendelser,« siger hun

Vil I forlange, at Lizette Risgaard skal smides ud, uanset hvad advokatundersøgelsen kommer frem til?

»Det må vi tage stilling til, når advokatundersøgelsen ligger der,« siger Michelle Pedersen.

Heller ikke Morten Ryom, der er formand for 3F Ungdom er tilfreds med, at Risgaard fortsætter på formandsposten under advokatundersøgelsen.

»Jeg er ikke tilfreds med, at hun ikke tager orlov. Den person der undersøges, bør ikke selv være til stede mens, og så er der også sikkerheden for andre. Det her skal ikke kunne ske igen, mens man undersøger hende,« siger ungdomsformanden, der fortsætter:

»Jeg synes, at det sender et træls signal, at hun bliver på posten, mens hun undersøges. Det var jo aldrig gået, hvis en af vores medlemmer var kommet og havde sagt, at den slags foregik på vedkommendes virksomhed. Så ville vi have den pågældende leder sendt hjem med det samme.«

Morten Ryom fortæller, at fredagen bestemt ikke har været nemt for ham som 3F Ungdom-formand.

»Jeg bliver lidt ked af det, når vi som fagbevægelse ikke får meldt klart ud i sådan en sag,« siger han.

Om Risgaard skal fortsætte på formandsposten vil han ikke svare ja eller nej til.

»Man er valgt på tillid, og så må tiden vise, om der kan rettes op på den igen,« siger han.