I et internt notat vurderer Finansministeriet, at udflytningen bliver mere end dobbelt så dyr som ventet.

København: Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) vil ikke på fredagens samråd i Folketinget fremlægge et tal for, hvor dyr udflytningen af 3900 statslige arbejdspladser bliver.

Regeringen har på finansloven for 2016 afsat 400 millioner kroner til flytteudgifterne, men regningen vil formentlig blive knap én milliard kroner. Det skriver Politiken fredag på baggrund af et internt notat fra Finansministeriet.

Claus Hjort Frederiksen vil dog ikke forholde sig til det tal.

- I løbet af en 14 dages tid har vi konsolideret tallene, og så lægger vi det frem. For mig er det vigtigere, at vi kommer med det rigtige beløb, siger Claus Hjort Frederiksen.

Trods uvisheden om prisen fastslår finansministeren, at udflytningen fortsat er en vigtig politisk ambition for regeringen, fordi halvdelen af de statslige arbejdspladser i dag er placeret i København:

- Det er vigtigt, at balancen ikke bliver for skæv, og mange myndigheder kan drives lige så effektivt uden for København, hvor de er tættere på borgerne og de opgaver, som skal løses, siger Claus Hjort Frederiksen.

Samrådet er indkaldt af Enhedslistens landdistriktsordfører, Henning Hyllested, som er bekymret for, om der er afsat nok penge til udflytningen, og om det vil gå ud over den kvalitet, som myndighederne kan levere efter udflytningen.

Flere fagforeninger har meldt om modvilje hos deres medlemmer til at flytte, og det har skabt bekymring for et videnstab hos de statslige enheder. Men det afviser Claus Hjort Frederiksen.

- På mit eget område er de første stillinger slået op i Hjørring, og der har været mange kvalificerede ansøgere til de ledige stillinger. Man skal passe på med at tro, at der kun er kvalificerede medarbejdere i København, siger Claus Hjort Frederiksen og tilføjer:

- Det er vores forventning, at der efter en periode vil være fuldt funktionsdygtige statslige enheder.

/ritzau/

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.