Foto: Claus Bech

I sin tid som kulturminister hjalp Uffe Elbæk sin søn med at kaste glans over et arrangement for en kunde i sønnens firma. Kulturministeriet har i den forbindelse givet forkerte oplysninger.

Tidligere kulturminister Uffe Elbæk (R) slipper ikke for flere beskyldninger om nepotisme, efter han har forladt sin ministerpost.

Ifølge TV 2 hjalp Uffe Elbæk i sin ministertid sin søn, Frej Elbæk, med at skaffe lidt ekstra opmærksomhed til et arrangement for en kunde i det kommunikations- og lobbyfirma, hvor sønnen er ansat, PrimeTime Kommunikation.

Ifølge TV 2s oplysninger har Frej Elbæk taget direkte kontakt til sin fars spindoktor, Astrid Haug, og han har også været i kontakt med Uffe Elbæk selv for at få ham til at hjælpe en af lobby-firmaets kunder med at indvie et nyt projekt.

1. maj henvendte Frej Elbæk sig ifølge TV 2 til Astrid Haug i en mail for at høre »om det på nogen måde var muligt«, at hans far kunne kaste sin ministerielle glans over et arrangement for en af PrimeTimes kunder, Statsbiblioteket, som skulle åbne en ny musiktjeneste på internettet. Længere nede i mailen beskrev han, hvordan han allerede havde drøftet sagen direkte med sin far.

Kulturministeriet har tidligere afvist, at der skulle have været nogen form for kontakt mellem ministeriet og Frej Elbæks firma og har dermed givet forkerte oplysninger i sagen. TV 2 sendte den 4. december en aktindsigtsanmodning og fik følgende svar:

»Kulturministeriet er ikke i besiddelse af dokumenter mellem Kulturministeriet og Lobbyfirmaet PrimeTime«.

Men nu har de nye dokumenter, ministeriet har fremlagt for TV 2 efter Uffe Elbæks afgang som minister, vist det modsatte.

Ifølge forskningschef på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Oluf Jørgensen, er det en alvorlig sag for Kulturministeriet, at der bevidst er blevet videregivet forkerte oplysninger.

- Ministeriet har pligt til at svare korrekt. Det har de tydeligvis ikke gjort. Det er altid alvorligt, når offentligheden ikke får tilstrækkelige oplysninger eller bliver vildledt. Jeg kan ikke vurdere, om det er en fejl, men det er selvfølgelig påfaldende, at ministeriet svarer forkert, mens Uffe Elbæk er minister og først svarer rigtigt, når han er væk, siger han til TV 2.

Kommunikationschef i Kulturministeriet, Michael Jannerup, beklager fejlen men vil ikke kommentere, hvorvidt der er blevet videregivet forkerte oplysninger.

Det er ikke første gang, Uffe Elbæk er involveret i en sag med sin søns firma. I 2007 stod den tidligere kulturminister i spidsen for World Outgames, de homoseksuelles OL, mens PrimeTime var hyret til at stå for PR-arbejdet i forbindelse med begivenheden, og det førte massiv kritik med sig fra både politikere og eksperter.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.