Hizb ut-Tahrir retter en kritik af socialministeren for at sidestille islamisk adfærd med bandekriminalitet.

Hizb ut-Tahrir tager søndag til genmæle, efter at socialminister Manu Sareen (R) har udtrykt bekymring for, at den antidemokratiske og islamiske organisation hverver unge mennesker fra bandemiljøerne.

»Hizb ut-Tahrir er et islamisk, politisk parti. Vi arbejder ved tanken og ordet, og vi præsenterer islam som et komplet værdisæt og en komplet levemåde for alle, muslimer såvel som ikke-muslimer, uden hensyn til etnicitet eller social baggrund. At dette kald når ud til blandt andre unge kriminelle og har succes, hvor myndighedernes indsats har fejlet - nemlig med at få disse unge ud af kriminalitet, er hverken overraskende eller underligt,« skriver Hizb ut-Tahrir i en pressemeddelelse.

Junes Kock, der er medierepræsentant for Hizb ut-Tahrir har forklaret over for TV 2 News, at organisationen ikke har en specifik strategi om at hverve unge kriminelle, men at de rækker ud til alle med tilbuddet om en alternativ livsstil.

»I integrationsministerens (Manu Sareen, red.) univers er det åbenbart lige slemt, om man er bevæbnet kriminel, eller om man er praktiserende muslim, som arbejder hen imod sine mål i livet på lovlig vis – hvis altså ikke det er de samme mål, som ministeren synes, at man skal have,« skriver Hizb ut-Tahrir.

Manu Sareen fortalte lørdag, at regeringen i øjeblikket arbejder på en kortlægning af de ekstremistiske miljøer. Samtidig har både Venstre, Dansk Folkeparti og SF lørdag givet udtryk for, at regeringen må få sat en stopper for Hizb ut-Tahrirs målrettede hvervningskampagne. Men det vil organisationen, der siden sin etablering har arbejdet for at genetablere kalifatet som den eneste legitime institution for muslimer verden over, kæmpe hårdt imod.

»Hizb ut-Tahrir vil i mellemtiden, og til hver en tid, ufortrødent fortsætte sin indsats for at værne om den islamiske identitet og sprede islam som et sandt alternativ til den materialistiske vestlige kultur, som har spillet fallit.«