Helle og Pia i clinch om, hvorvidt toldere kunne have stoppet bulgarere

Hvis Dansk Folkeparti havde fået gennemtrumfet grænsebomme og toldere ved grænsen til Tyskland, kunne det måske have reddet 81-årige kræftsyge Kirsten Damsgaards liv. Det mener DFs formand, Pia Kjærsgaard. LÆS OGSÅ: Det er noget sludder. Det ville ikke have gjort nogen forskel, om der var grænsekontrol eller ej. Det mener statsminister Helle Thorning-Schmidt. De to partiformænd tørnede sammen i folketingssalen, da Pia Kjærsgaard stillede spørgsmål til statsministeren om sagen om rovmordet på Kirsten Damsgaard, der blev kneblet, bagbundet og rullet stramt i en dyne, til hun omkom af iltmangel i sit hjem i Herlev. LÆS OGSÅ: - DF ville genindføre en grænsekontrol. Det har den nuværende regering desværre sløjfet. Det siger jeg med stor beklagelse, for vi har inden for de seneste dage oplevet, at der er nogle bulgarere, som er sigtet for et meget bestialsk, modbydeligt mord på en 81-årige dame.

’Bare for at nævne ét tilfælde’

- Det er bare for at nævne et af de mange tilfælde, hvor det er østeuropæere, der på en eller anden måde kommer over vores grænse og begår forbrydelser, sagde Pia Kjærsgaard. - Der er begået en bestialsk forbrydelse imod en ældre dame, og det er forfærdeligt. Nu er der så nogle mennesker af bulgarsk oprindelse, der er tiltalt for den forbrydelse. Men hvis vi skal være helt ærlige, ville den forbrydelse jo uanset hvor meget grænsekontrol, fru Pia Kjærsgaard ville stille op desværre kunne finde sted. Så det har intet med den permanente grænsekontrol at gøre, sagde Helle Thorning-Schmidt. DFs næstformand Peter Skaarup mener fortsat, grænsebomme kunne have haft en effekt. - Der er jo ingen garanti for, at de kunne have reddet Kirsten Damsgaard. Men de kunne måske have gjort det.

’Rejser måske frem og tilbage’

Nu var nogle af bulgarerne bosat i Danmark. Så de ville vel ikke komme over grænsen? - De rejser måske frem og tilbage og får besøg af bekendte. Og i den forbindelse kunne man måske have opsnappet dem, siger Peter Skaarup. Undersøgelser viser, at der ikke bliver begået ret mange hjemmerøverier af østeuropæere? - Ja, men der er også mange af de sager, som er uopklarede. Og der kan måske gemme sig nogle andre tal bag de uopklarede sager, siger Peter Skaarup. karker@bt.dk

Er du enig med Pia Kjærsgaard i, at en grænsebom ville have hindret moredet på den 81-årige Kirsten Damsgaard?

Deltag i debatten under artiklen