Fra dag ét vil transportminister Magnus Heunicke arbejde for at få Danmark til at hænge bedre sammen for landets pendlere.

Pendlerne har fået en magtfuld ven i toppen af Transportministeriet. Den nye minister, Magnus Heunicke (S), tager selv toget fra Næstved til arbejdet på Christiansborg, så han ved, hvilke strabadser der kan vente de rejsende.

»Jeg er selv pendler, og jeg må her på dag ét erklære mig som pendlernes ven,« siger en tydelig glad Magnus Heunicke til TV 2 News, da han skridter gennem Christiansborg på vej mod Statsministeriet.

Socialdemokraten vil endnu ikke afsløre et egentligt arbejdsprogram, men understreger, at han kommer til at knokle - og at netop bedre vilkår for pendlerne bliver en mærkesag for ham:

»Nummer ét på min liste er, hvordan kan pendlerens hverdag fungere bedre end i dag,« siger Magnus Heunicke, som også mandag har taget toget på arbejde.

Og det kom endda til tiden, bemærker han.

Da Statsministeren ringede til ham søndag aften og tilbød ham at overtage ministerposten fra Pia Olsen Dyhr (SF), havde han netop passeret Storebæltsbroen.

»Jeg er simpelthen kisteglad. Jeg sagde ja med det samme. Jeg elsker transportområdet,« siger han i dag til TV2 News.

Magnus Heunicke er født i 1975 i Næstved. Han har tidligere været Socialdemokraternes trafikordfører, men siden 2011 har han loyalt udfyldt rollen som politisk ordfører. Dermed har han igen og igen været manden, der skulle forklare dårlige meningsmålinger og utilfredshed i vælgerkorpset.

Allerede nu forudser Region Sjællands regionsrådsformand, Jens Stenbæk (V), at vejen er banet for en ny motorvejsforbindelse fra Kalundborg over Slagelse og Næstved til Sydmotorvejen og Rønnede.

»Vi har arbejdet for en ordentlig vejforbindelse syd over Sjælland gennem flere år, fordi den vil bidrage afgørende til at løfte væksten og udviklingen,« siger regionsrådsformanden i en skriftlig kommentar.