Dette billede har Vestager onsdag aften lagt på Facebook.
Dette billede har Vestager onsdag aften lagt på Facebook. Foto: Vestager/privatfoto

Den radikale politiker og gruppeformand Marianne Jelved bliver ny kulturminister efter Uffe Elbæk. Det bekræfter de Radikale på deres Facebook.

- Marianne Jelved udnævnes i morgen til ny kulturminister, står der kort og godt.

Og efter nyheden var ude var også den radikale leder Margrethe Vestager ude med en kommentar på Facebook. "Marianne er tilbage. Velkommen på holdet!", stod der kort og godt. Sammen med velkomsten til Jelved publicerede Vestager et billede af en håndtaske.

På Facebook strømmer det lige nu ind med lykønskninger til den nye minister og også fra den afgående minister Uffe Elbæk er der roser. "Synes jeg det er godt valg. Ja!", skriver han.

Overfor Politiken uddyber hovedpersonen selv beslutningen om igen at indtage en ministerpost:

- Man skal bare være fuldstændig klar over, at kulturen er det, der binder en nation sammen. Det er kitet i en nation. Det er også det, der binder mennesker sammen på tværs af alle mulige skel, lyder det til Politiken fra den kommende minister, der glæder sig.

- Jeg synes, det er en meget spændende udfordring og opgave. Jeg er ked af det på Uffe Elbæks vegne, det er klart. Men da Margrethe (Vestager, red.) spurgte om jeg ville tage over, så betænkte jeg mig om nogle minutter, for det er godt nok et spring, for jeg er jo glad for det, jeg sidder med nu. Men Margrethe fik sagt det på den rigtige måde, så jeg endte med at sige ja, siger Marianne Jelved til Politiken.

Udnævnelsen kommer som en overraskelse for mange, da den 69-årige Jelved sidste år meddelte, at hun ikke ønsker en ministerpost. Jelved er en af Christiansborgs mest erfarne politikere. Hun har tidligere været økonomi og erhvervsminister, og da De radikale, SF og Socialdemokraterne kom til regeringsmagten sidste år, meddelte hun:

- Hvis jeg skulle være minister, så skulle enten Margrethe Vestager eller Morten Østergaard blive i folketingsgruppen, sagde hun og understregede, at der var brug for hende i folketingsgruppen.

Men man har et standpunkt, til man tager et nyt. Og torsdag skal Marianne Jelved på visit hos dronningen, hvor hun officielt vil blive udnævnt som Uffe Elbæks efterfølger og dermed blive landets nye kulturminister.

HVAD MENER DU? ER JELVED DEN RETTE SOM KULTURMINISTER. DELTAG I DEBATTEN NEDENFOR ELLER PÅ BT'S FACEBOOK-SIDE HER

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.