Venstre ser gode takter i regeringens udspil til en folkeskolereform. Folkeskoleordfører Karen Ellemann tager dog tre krav med til forhandlingsbordet.

Regeringens udspil til en gennemgribende reform af folkeskolen, som er blevet lagt frem i dag, får samlet set en positiv modtagelse i Venstre.

- Det ligner vores udspil fra dengang, vi var i regering. Jeg kan genkende rigtig, rigtig meget, og derfor glæder jeg mig over, at den nuværende regering gerne vil ting, de ikke ville, da de var i opposition, siger folkeskoleordfører Karen Ellemann, der blandt andet kalder udsigten til, at eleverne skal tilbringe flere timer i skole for en »fornuftig ramme«.

- Når man i debatten hører en bekymring for, at en 8. klasseselev skal gå 37 timer i skole, så er det fordi, man tror, at det bliver mere af det samme, groft sagt bliver 37 timers katederundervisning. Det er ikke det, der ligger i udspillet, og det er vi glade for, siger hun.

Der er dog plads til forbedringer i regeringens udspil, og Venstre vil tage tre konkrete krav med til forhandlingsbordet, lyder det fra ordføreren. For det første skal alle elever ifølge Venstre stifte bekendtskab med hele tre fremmedsprog.

- Det er glædeligt, at engelsk fra første klasse er en del af udspillet, men det er vigtigt også at huske et andet og tredje fremmedsprog, siger Karen Ellemann.

For det andet ønsker Venstre at give skolerne mere fleksibilitet og frihed i forhold til at tilrettelægge hverdagen. Skolerne skal have lov til at sløjfe den restriktion, der går på, at de kun må holddele undervisningen halvdelen af tiden.

Endelig vil Venstre sikre en styrket brobygning i forhold til det frivillige foreningsliv og ungdomsuddannelserne.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.