Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Skattedirektøren bag afgørelsen i Helle Thorning-Schmidts mands skatte-sag Erling Andersen erkender i dagens B.T. at have en Socialdemokratisk fortid.

Han har holdt sin fortid som DSU-formand for 30 år siden for sig selv ind til i går, hvor han efter en henvendelse fra B.T. valgte at udlevere et to siders notat om sin S-fortid. 

Ved du noget i sagen? Kontakt B.T. på 1929@bt.dk

Han har skrevet notatet allerede 12. december efter hans fortid som DSU-formand blev omtalt i et kort portræt af den meget omtalte skatte-chef i Jyske Vestkysten. 

- Jeg skrev notatet for at have det liggende, hvis der skulle ringe nogen journalister og spørge ind til min fortid efter portrættet blev bragt, siger Erling Andersen til B.T.

LÆS HELE NOTATET HER:

I notatet skriver Erling Andersen, at han også stillede op til kommunalvalget i Haderslev i 1978 uden dog at komme ind.Skattedirektøren afviser dog, at han på nogen måder skulle være inhabil som ledende sagsbehandler i skatte-sagen.

- Om jeg er medlem af et politisk parti – og hvor jeg sætter mit kryds, når jeg står i stemmeboksen på valgdagen – er fuldstændig irrelevant i forhold til min stilling som direktør for SKAT København. For snart 30 år siden besluttede jeg, at placere dette aspekt dybt i privatlivets fred. Jeg tog en grå habit på – og blev embedsmanden. Javel – hr. minister – uanset hvem ministeren er. skriver Erling Andersen bl.a. i notatet. Han beskriver også sit forhold til skiftende ministre fra Venstre og Socialdemokraterne.