Ved du, hvad hun i virkeligheden står for? Test dig selv her.

Næsten hver syvende vælger ville i dag stemme på Enhedslisten. 13,9 pct. af de stemmeberettigede danskere er således klar til at sætte kryds ved et parti, som blandt andet vil afskaffe den private ejendomsret, nationalisere bankerne og nedlægge både politi og militær. Politiske visioner, som er forsøgt efterlevet i f.eks. Rusland, Cuba og Nordkorea.

Sidste år op til folketingsvalget skrev BT, at Enhedslistens principprogram desuden indeholder en passage, hvor partiet kræver en revolution, som ’fratager den herskende klasse de enorme magtmidler, den reelt bestyrer i dag’.

TEST DIG SELV: Hvor enig er du med Enhedslisten

Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, sagde under valgkampen i efteråret til BT, at hun synes, programmet skulle skrives om og den krigeriske retorik fjernes. Ved partiets landsmøde i år skulle der så træffes en beslutning om at udfærdige et nyt principprogram, som skulle godkendes på landsmødet år 2013.

Men sådan gik det ikke.

LÆS OGSÅ:

LÆS OGSÅ:

På landsmødet ville medlemmerne godt nok acceptere, at der blev udfærdiget et udkast til et nyt program. Men programmet skulle ikke godkendes året efter. På landsmødet i 2013 skulle medlemmerne alene stemme om, hvorvidt der skulle arbejdes videre med programmet, som så skulle endeligt godkendes i 2014. Hvis det altså skal godkendes.

TEST DIG SELV: Hvor enig er du med Enhedslisten

BT erfarer, at det særligt er det enkelte afsnit om revolution, der skal omformuleres. Principprogrammets punkter om afskaffelse af den private ejendomsret, nedlæggelse af politi og militær og arbejderovertagelse af private virksomheder, er stadig god rød politik på den yderste venstrefløj.

Næstformand for Enhedslistens folketingsgruppe, Pernille Skipper, forsikrer, at der er nye principper på vej.

- Vi arbejder på at formulere et nyt principprogram inden februar 2013. Det skal så vendes på vores landsmøde samme år. Så skal det gennemarbejdes og skrives til og godkendes i 2014, siger hun.

KØB BT I DAG OG LÆS EKSPERTERNES DOM: Sådan vil det gå Danmark, hvis Enhedslisten havde magten

HVAD MENER DU? DELTAG I DEBATTEN NEDENFOR