Venstre-minister Søren Pind kritiserer ofte både budbringer og budskabet.

Det er ofte hårde ord, man får med på vejen, hvis man kommer på tværs af integrations- og udviklingsminister Søren Pind (V).

Det har både eksperter, politikere samt med- og modstandere oplevet, hvis de har været uenig med V-ministeren.  I disse dage er det professor og EU-ekspert Marlene Wind fra Københavns Universitet, som ministeren kritiserer.

BT har i den forbindelse samlet en håndfuld eksempler på, hvad ministeren har sagt gennem tiden.

1) Opfandt øgenavn til professor

Fornyelig kritiserede Søren Pind eksempelvis KU-professor Marlene Wind på sin blog, og opfandt i den forbindelse et øgenavn til professoren.

- Ku hende der Marlene halv-vind ikke snart stille sig i spidsen for ekspert-partiet, så vi ku se, hvor folkeligt grundlaget egentlig var.., skrev Søren Pind.

LÆS MERE
Det sker efter, at Marlene Wind om grænseaftalen havde udtalt, at regeringen er i panik.

2) Kritiserede partifælle

Søren Pind hængte også sin gamle partifælle Tom Matz ud, som havde arbejdet som informationschef i Venstre i 28 år. Det skete i et læserbrev i slutningen af maj i Berlingske

- Der er ikke meget substans i Matz. Men masser af fråde. Og masser af vulgaritet, skrev Søren Pind i sit debatindlæg.

Det sker efter, at Tom Matz påpegede, at regeringen forskelsbehandlede udlændinge, som kommer til Danmark.

3) Udpeget som sort får

Tidligere på året var Søren Pind i verbal klammeri med professor Claus Haagen fra Copenhagen Business School, som han kaldte 'manisk presseliderlig' og en 'skændsel for juraen'.

LÆS MERE 

Det skete efter professoren havde kritiseret Søren Pinds minister-kollega Birthe Rønn Hornbech (V). Claus Haagen trak sine udtalelser tilbage, men ministeren fortsatte sin færd.

4) Kaldte ham for idiot

I april 2011 var det Europarådets kommissær Thomas Hammarberg, som Søren Pind harcelerede over. - Manden er åbenlyst idiot og derfor ikke værd at spilde tid på, udtalte Søren Pind til Politiken. Thomas Hammarberg havde kritiseret Danmark samt en række andre EU-lande for deres flygtningepolitik.

5) På kant med politiet

I 2008 kritiserede Søren Pind på sin blog Politiforbundets formand, Peter Ibsen.

På bloggen omtalte V-politikeren et forslag om flere politifolk på gaden som en ”direkte støtte til Ritt Bjerregaards valgkamp”.

6) Angriber FN

Som udenrigsordføre kritiserede Søren Pind i 2009 også FN for at være et ubrugeligt forum

- FN er ikke en organisation, der har gjort særlig meget godt her på jorden. Som regel er det kun blevet værre, når man har haft en aktivistisk generalsekretær, og derfor er jeg kun glad for, at vi har fået en mindre aktivistisk af slagsen«, udtaler Søren Pind overfor Politiken.


Kender du til lignende udtalelser, så send en mail til BT's journalist på pevo@bt.dk