10 pct. af vælgerne overvejer at stemme på De Konservative efter at Søren Pape Poulsen har afløst Lars Barfoed som politisk leder. Det viser en måling, som TNS Gallup har foretaget for BT i dagene 2.- 5. september.

Målingen viser også, at hver fjerde vælger (26 pct.) har et meget positivt eller positivt indtryk af Søren Pape Poulsen. Lige nu ligger de Konservative på beskedne fem pct. i meningsmålingerne. 

De nye tal glæder partiets veteran, den 48-årige politiske ordfører Lene Espersen.

- Det er positivt for Sørens arbejde, at han har godt tag i det borgerlige vælgere. Han opfattes som meget sympatisk, hvad han også er, og han har været god til at slå fast, at vi er imod tvungen lektiecafeer, at vi vil have en skrappere indsats overfor kriminalitet og at vi ønsker mere tryghed i familiernes økonomi, siger Lene Espersen.

Søren Pape Poulsen afløste for en måned siden Lars Barfoed som politisk leder. Han overtog et parti, der med Barfoed som formand aldrig rigtig var i stand til at rykke sig nævneværdigt op af det hul, man landende i ved valget i 2011. Dengang  satte kun 4,9 pct. af vælgerne deres kryds ved liste C. Særlig tydelig blev Lars Barfoeds manglende vælgerappeal, da partiets spidskandidat Bendt Bendtsen ved valget til Europa-Parlamentet i maj hentede 9,1 pct. af stemmerne.

Lene Espersen understreger, at valgresultatet er den eneste meningsmåling, der tæller. Hun foretrækker at være ydmyg overfor enhver snak om fremgang indtil da.

- Det er de færreste vælgere, der skifter parti, bare fordi lederen skifter. Man vil gerne se hvad han står for. Derfor skal vi give Søren tid til - både på vores landsråd, der kommer her i september og i uger efter med mange forhandlinger - at få foldet ud, hvad han vil som politisk leder. Det sådan vi skal håbe, at vi kan nogle af de borgerlige vælgerne, som andre partier har lånt, tilbage. Her viser tallene, at vi har et potentiale, siger hun.

Har Pape fået en let start?

- Nej, medierne vil vel altid finde ting at udfordre ham på, siger hun og henviser det sagerne fra hans borgmestertid i Viborg.

- Jeg synes dog det er lykkes ham i meget fin grad at få forklaret, hvad han vil. Jeg synes han har fået en god start, men hvis du spørger ham selv, vil han nok sige at det har været en hektisk start. Der er forskel på at være i kommunalpolitik og i landspolitik, siger Lene Espersen.

Gallups undersøgelse er baseret på GallupForum webinterview med 936 repræsentativt udvalgte vælgere landet over på 18 år eller derover.