Eksperterne har talt, og de taler med samlet stemme. Der er kun én rigtig til posten som ny politisk ordfører hos de konservative.

De tæsker løs på hende fra alle sider, og hendes efterfølgere står allerede klar i kulissen.

Bliver Henriette Kjær fyret eller tager sit politiske tøj og går, vil hendes stol ikke stå tom længe, skriver Nyhedsbureauet Newspaq.

Syv politiske analytiker og kommentatorer har afsagt dommen i stolelegen om de to poster hun i dag har. Henriette Kjærs tjans som politisk ordfører hos de konservative går til Rasmus Jarlov, mens enten Helge Adam Møller eller Tom Behnke snupper hendes anden kasket; jobbet som gruppeformand.

- De konservative har brug for en ung, sulten politiker, som næsten spiser råt kød om morgenen og ikke er bange for at tage politiske infights. Derfor er mit helt klare bud, at det bliver Rasmus Jarlov, hvis Henriette Kjær bliver gået eller selv trækker sig fra posten, lyder det fra partiets tidligere pressechef og nuværende politiske kommentator, Niels Krause Kjær.

Den spådom får støtte af de konservatives forhenværende formand Hans Engell.

- Hvis Henriette Kjær går af, står Rasmus Jarlov klar til at overtage posten som politisk ordfører. Helle Sjelle er dog også en mulighed, slår Engell fast.

Foghs tidligere spindoktor Michael Kristiansen, lektor i politisk kommunikation og tidligere pressechef hos Ny Alliance, Rasmus Jønsson, politisk redaktør på avisen.dk, Elisabet Svane og den borgeligere blog-kommentator Jarl Cordua bakker op: de konservatives politik skal udlægges af Rasmus Jarlov.

Men ruller Kjærs hoved, ruller der nye problemer frem hos partiet, skriver Nyhedsbureauet Newspaq.

- Det er fuldstændig uoverskueligt, hvis hun bliver nødt til at trække sig. Der er simpelthen ikke nogen, der har hendes tyngde i partiets folketingsgruppe. I virkeligheden er hun ministeregnet, men det kan hun jo ikke blive på grund af rodet i sin privatøkonomi. Hun er desværre ret uundværlig for de konservative, lyder analysen fra Michael Kristiansen.

DR's politiske redaktør Ask Rostrup er ikke helt afklaret om, hvor han sætter sine penge i spørgsmålet om den næste politiske ordfører hos de konservative.

- Mike Legarth har støttet Lars Barfoed loyalt, men Rasmus Jarlov følger lige efter som en meget markant dark horse, siger han.

Spørgsmålet om den internt meget vigtige post som gruppeformand er en større vanddeler hos kommentatorerne. Men blot to kandidater er i ifølge eksperterne i spil - Helge Adam Møller og Tom Behnke.

- Helge Adam Møller er et godt og sikkert kort. Han har været gruppeformand før, og eftersom han ikke genopstiller, vil det ikke skabe den store splid i gruppen, siger politisk redaktør på Avisen.dk, Elisabet Svane. Hendes vurdering bakkes op af Rasmus Jønsson, Ask Rostrup og Jarl Cordua, mens Kristiansen og Krause peget på Tom Behnke. Hans Engell vil ikke pege entydigt på én af de to.

Kommentatorernes sikre vinder er stolt af hæderen.

- Jeg er da rigtigt glad for, at de mener, jeg kommunikerer vores politik godt, siger Rasmus Jarlov. Han skynder sig dog at tilføje følgende:

- Jobbet som politisk ordfører er absolut ikke spil, og vi er meget glade for Henriette Kjærs indsats.