Troels Lund Poulsen er storfavorit til at blive valgt som ny formand for Venstre, når det martrede parti holder landsmøde 18. november.

Og de møgsager, der knytter sig til ham, kommer ikke til at få nogen betydning.

Sådan lyder analysen fra B.T.s politiske kommentator, Joachim B. Olsen.

»De sager, der har været, er skrinlagt,« siger han.

Joachim B. Olsen henviser blandt andet til sagen, der gav formandsfavoritten øgenavnet ‘Trolex’.

Tilbage i 2010, hvor Troels Lund Poulsen var miljøminister i Anders Fogh Rasmussens regering, modtog han nemlig i strid med reglerne på en tur til Mellemøsten et Rolex-ur til en værdi af 68.000 kroner.

Først da Folketingets ombudsmand gik ind i sagen, afleverede Troels Lund Poulsen det fine ur til Skatteministeriet.

Da Troels Lund Poulsen var færdig som miljøminister i 2011, rykkede han over til Skatteministeriet. Og her skulle det ende med, at han begyndte på farlig rygtespredning.

Dengang var Helle Thorning-Schmidt formand for Socialdemokratiet og statsministerkandidat.

Men Troels Lund Poulsen kunne ikke holde sin mund lukket omkring Helle Thornings-Schmidts mand, Steve Kinnocks, seksualitet.

Troels Lund Poulsen er favorit til posten som ny formand for Venstre. 
Troels Lund Poulsen er favorit til posten som ny formand for Venstre.  Foto: Camilla Rønde/Ritzau Scanpix
Vis mere

De sejlivede rygter, om at Socialdemokratiets formands mand var homoseksuel, ville ikke dø, og de rygter videregav Troels Lund Poulsen til to embedsmænd og til hans daværende rådgiver.

Skattesagskommissionen frikendte ham for magtfordrejning, men kritiserede ham for ikke at overholde sin tavshedspligt. Folketinget gav ham herefter en næse.

Joachim B. Olsen hæfter sig ved, at Troels Lund Poulsen støt og roligt har sat sig igennem som Venstres stærke mand, som ingen kan komme uden om.

»Han er den diametrale modsætning til Inger Støjberg. Hun er folkelig. Det er Troels Lund Poulsen ikke. Der er forskellige måder at blive magtfuld på som politiker. Støjberg kom langt i Venstre på sin måde at tale på og på at have en facon, som havde klangbund i folkedybet. Troels Lund Poulsen er kommet langt ved at drikke kaffe med de rigtige mennesker, netværke og kunne det politiske spil,« siger Joachim B. Olsen.

Troels Lund Poulsen har aldrig været den store stemmesluger og fik kun 4.584 personlige stemmer ved valget i november 2022, men bag linjerne har han ifølge Joachim B. Olsen haft enorm indflydelse på Venstre:

»Han er en meget dygtig forhandler. Han kan spillet og kan lave alliancer.«

Joachim B. Olsen har mere end svært ved at se andre end Troels Lund Poulsen som ny formand for Venstre.

»Der er ikke andre,« siger han.

Troels Lund Poulsen har ikke meldt sig som officiel kandidat til formandposten, men blandt andre Søren Gade har peget på, at Troels Lund Poulsen vil være en god formand for Venstre.

Lyt til B.T.s politiske podcast 'Slottet & Sumpen' med Anne Kirstine Cramon og Joachim B. Olsen.