De borgerlige profiler dumper på en ny rangliste over de danske EU-politikeres arbejde i Europa-Parlamentet.

Venstre har de mest dovne medlemmer af Europa-Parlamentet. På en ny rangliste over de danske EU-politikeres flittighed i Europa-Parlamentet havner Venstre-folkene Morten Løkkegaard og Jens Rohde nederst på listen.

Det er Jyllands-Posten, som har givet de 13 danske parlamentsmedlemmer point efter mødedeltagelse, udvalgsposter, ordførerskaber, taletid i parlamentssalen samt spørgsmål til EU-Kommissionen. Udover de to Venstre-politikere ligger også den konservative spidskandidat, tidligere minister og partiformand, Bendt Bendtsen, samt SF-profilen Margrete Auken lavt på ranglisten.

- Det der med at tilkæmpe sig halvandet minuts taletid i salen er fløjtende ligegyldigt. Opgørelsen giver et forvrænget billede af, hvem der har indflydelse i parlamentet, lyder Bendt Bendtsens forsvar ifølge Jyllands-Posten.

EU-skeptikerne fra Dansk Folkeparti og Folkebevægelsen mod EU er de flittigste EU-politikere på den nye rangliste. Morten Messerschmidt har blandt andet stillet 102 spørgsmål og scorer flest point efterfulgt af partifællen Anna Rosbach og folkebevægelsens Søren Søndergaard.

Morten Messerschmidt har stillet spørgsmål om alt lige fra en mulig drivhuseffekt på planeten Venus til fordeling og administration af tilskud til udvikling af biavl.

- Spørgsmålene er det eneste formelle magtmiddel, man har som parlamentariker. Vores rolle i forhold til kommissionen er som at sidde i Folketinget og vær i opposition til regeringen. Jeg kan bruge spørgsmålene til at gøre en kommissær opmærksom på en sag eller få informationer ud af kommissionen, siger Morten Messerschmidt.

Politikerne har blandt andet fået point efter deres mødedeltagelse. Det er den uafhængige organisation VoteWatch, som registrerer, hvis en parlamentariker har skrevet sig ind i den store mødesal eller har deltaget i mindst en afstemning.

Men Venstres Morten Løkkegaard mener, at denne registrering giver et misvisende billede af mødedeltagelsen. Politikerne kan nemlig godt være på arbejde i parlamentsbygningen uden at have skrevet deres navn på listen i den store mødesal, og ifølge Løkkegaard vil det bringe hans mødeprocent op på 90 procent.