En række kendte ansigter i den danske offentlighed stillede op til tirsdagens kommunalvalg. Nogle havde held til at forvalte deres kendisstatus til en plads ved bordet i deres respektive byrådssale. Andre må erkende, at de ikke har haft borgernes gunst.

BT bringer dig her overblikket over, hvilke kendisser der nu har mindst fire år i lokalpolitik foran sig, samt hvem der må vente til næste valg, hvis håbet om en karriere på rådhuset stadig er i live efter nederlaget i år.

Amin Jensen (Nationalpartiet)

Amin Jensen.
Amin Jensen. Foto: Jeppe Michael Jensen
Vis mere


Entertaineren, der i Hvidovre Kommune stillede op for Nationalpartiet, kan indtil videre ikke se frem til at skifte de skrå brædder ud med rådhuset. I Hvidovre kom Nationalpartiet slet ikke ind. Amin Jensen fik 205 personlige stemmer.

Brian Holm (C)
Brian Holm Sørensen,
Brian Holm Sørensen, Foto: Thomas Lekfeldt
Vis mere

Den tidligere professionelle cykelrytter og sportsdirektør for Quick-Step Floors, Brian Holm, er kommet ind på Frederiksberg. Han fik 479 personlige stemmer, ifølge ritzau. Det er 29 flere end Stig Elling, som også stillede op for De Konservative.

Ole Stephensen (C)

Ole Stephensen. (Foto: Ida Marie Odgaard/Scanpix 2017)
Ole Stephensen. (Foto: Ida Marie Odgaard/Scanpix 2017) Foto: Ida Marie Odgaard
Vis mere

Den kendte tv-vært og skuespiller er valgt ind i Gentofte Kommune, selvom han var opstillet som den nederste på kandidatlisten.

»Det var noget bedre end forventet. Man skal være meget forsigtig med at forudsige et resultat som dette, når man er nederst på listen. Jeg kan bestemt ikke være utilfreds. Jeg er glad og ydmyg over resultatet,« siger han til BT.

Ulrik Wilbek (V)

Venstres Ulrik Wilbek bliver ny borgmester i Viborg.
Venstres Ulrik Wilbek bliver ny borgmester i Viborg. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Den tidligere håndboldtræner for både Danmarks kvinde- og herrelandshold blev ikke blot valgt ind i byrådet i Viborg. Han er nu også byens borgmester efter en konstituering med Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti.

»For mig personligt har Venstre nu for første gang i 28 år fået borgmesterposten i Viborg Kommune. Det var det, vi gik efter. Men det vigtigste er det politiske indhold, og det vil vi offentliggøre i morgen,« siger Ulrik Wilbek til DR Midt og Vest.

Tomas Villum Jensen (LA)

Filminstruktør Tomas Villum Jensen.
Filminstruktør Tomas Villum Jensen. Foto: Nils Meilvang
Vis mere

Den kendte skuespiller og filminstruktør stillede op for Liberal Alliance i Fredensborg Kommune. Til trods for sin kendisstatus lykkedes det ikke for ham at blive valgt ind i byrådet, hvor partiet trods stemmemæssig fremgang blot beholdt ét mandat.

»Jeg kan på ingen måde være skuffet, for jeg havde ikke regnet med at blive valgt ind. Det kan jeg sige med 100 procents sikkerhed. Vi må være tilfredse med, at vi har haft en fremgang.«

»Jeg har ikke selv været ultra aggressiv i forhold til at folk skulle stemme på mig. Jeg har gjort noget ud af, at folk skulle støtte Liberal Alliance, fordi vi godt vil køre tingene på en anden måde. Men alt er nøjagtig som det var i går, og jeg får ikke noget ud af at være skuffet,« siger han til BT.

​Katrine Fruelund (V)

Tidligere håndboldspiller på landsholdet Katrine Fruelund stillede op for Venstre og får fire år mere i byrådet i Randers med 793 personlige stemmer. I 2012 stoppede hun karrieren som professionel håndboldspiller og blev i 2013 valgt ind i byrådet, hvor Venstre sad på borgmesterposten.

»Vi måtte aflevere borgmesterstokken, men jeg vil stadig kæmpe for det, venstre vil, fordi det efter min mening er det bedste for byen,« siger hun til BT.

»At føre valgkampagne og opleve valget giver et kick på samme måde, som man oplever det til sportskonkurrencer. Selvom man er både mentalt og fysisk udmattet, så fortsætter man og får overskud, fordi man kan mærke, at man skaber noget sammen med andre.«

Ole Wedel Nielsen (DF)

Kommunalpolitikeren fra Halsnæs blev landskendt for sin medvirken i TV-programmerne ‘Fra Thailand til Thy’ og ‘48 timer - købt fri til kærlighed,’ hvor TV Danmark fulgte den nu 56-årige mand, der henter sin thailandske kone, Tuc, til Danmark.

Det lykkedes ham ikke at blive stemt ind.

»Det gik ad ‘h’ til. Vi blev halveret, så der er ikke noget at fejre, desværre,« skriver han i en sms til BT.

Anders Gerner Frost (Nyt Gribskov)

Anders Gerner Frost.
Anders Gerner Frost. Foto: David Leth Williams
Vis mere

Ejendomsmægleren er kendt fra tv-programmet ‘Hammerslag,’ men han er nu lykkes med at vælte den siddende borgmester af pinden, så han nu selv kan iklæde sig borgmesterkæden.

Chili Turell (Å)

Skuespiller og forfatter Chili Turell.
Skuespiller og forfatter Chili Turell. Foto: Sigrid Nygaard
Vis mere

Skuespilleren og forfatteren stiller op i Frederiksberg Kommune for Alternativet, hvor det står klart, at partiet får ét mandat. Men fordi stemmefordelingen blandt de røde og blå partier er meget tæt - med en forskel på blot 200 stemmer - har bl.a. Socialdemokraterne krævet en omtælling. Desuden er de personlige stemmer endnu ikke talt op, så derfor ved Chili Turell endnu ikke, om hun er borgernes foretrukne kandidat.

»Under alle omstændigheder er jeg glad for, at Alternativet har fået et mandat,« siger hun til BT.

Ib Andersen (Udkantsdanmark)

Ib Andersen.
Ib Andersen. Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere

Ib Andersen blev kendt i tv-programmet 'På røven i Nakskov' og oprettede til kommunalvalget sit eget parti Udkantsdanmark i Nakskov Kommune. Partiet fik ingen mandater, og derfor kom Ib Andersen ikke i byrådet, men det havde han egentlig heller ikke forventet, fortæller han til BT.

»Nu vil jeg læne mig tilbage og grine af det, for folk har selv valgt dem, de vil have til at lave reglerne, og de kan jo bare se, hvor galt det er gået de sidste fire år. Hvis de vil have mere af det, så vil jeg bare hive mig i skægget og lade det ske.«

Stig Elling (C)

Stig Elling. Fotograferet på Belis Bar, Frederiksberg.
Stig Elling. Fotograferet på Belis Bar, Frederiksberg. Foto: Simon Skipper
Vis mere

Rejseambassadøren hos Bravo Tours, Stig Elling, stiller op i Frederiksberg Kommune for de Konservative og har netop fået beskeden om, at han er sikret sig et af de 11 mandater, partiet fik ved valget.

»Jeg er glad for at komme ind, og jeg synes, det er et pænt resultat, jeg har fået,« siger Stig Elling til BT.

BT forsøger at få en kommentar fra:

Dovne Robert (med det borgerlige navn Robert Nielsen, red.), samfundsdebattør, stiller op i Københavns Kommune for Dovne Robert.

Opdateres...