Under pseudonymet Mefisto skriver en anonym forfatter om livet bag facaden i den socialdemokratiske folketingsgruppe. Han skriver i forordet til bogen 'Den hemmelige socialdemokrat', der udkommer i dag, at folk har krav på en fri og uhæmmet skildring af det indre liv på Borgen.

- Jeg hører til dem, der ønsker åbenhed, skriver vedkommende og forklarer, at han eller hun har taget navn efter dr. Mefisto, der i starten af 1980'ere huserede i Ekstra Bladets spalter med kradse afsløringer af, hvad der foregik i Anker Jørgensens socialdemokratiske regering. Datidens dr. Mefisto afslørede sig selv. Han var daværende boligminister Erling Olsen.

- Selv har jeg ingen planer om at lade mig afsløre, skriver forfatteren. Han tilføjer, at flere af historierne i bogen er fiktion, og at han gengiver mange af dem med en twist af overdrivelse og satire i traditionen fra dr. Mefisto.

mefisto1


Her er ti af de bedste sladderhistorier i bogen.

1. Den alliance, som S og SF i 2009 indgik for at vinde regeringsmagten, gik under navnet Sass-doktrinen. Den var udformet af Henrik Sass Larsen og den unge SF'er Thor Möger Petersen. En udløber af doktrinen var, at medlemmerne blev opfordret til at forbedre deres tøjstil.
Der gik rygter om, Sass opfordrede Carsten Hansen til at få sig en hårtransplantation. De skulle være billige i Sverige, mente Sass. Men det ville den halvskaldede Carsten Hansen ikke høre tale om. Han ville ikke ligne en fra ABBA og fortsatte med et skævt smil, at Sass burde vide, at der er fisse i at have isse.

2. Thor Möger Petersen blev af menige SF'ere og socialdemokrater kaldt mange ting. Albuedværgen, Møver og minikonfirmanden var blandt de mest brugte øgenavne.

3. Ole Hækkerup skulle efter sigende have lavet et kæmpe organisationsdiagram over S-gruppen, som han sidder hjemme ved køkkenbordet og folder ud. Kortlægningen viser med pile, farver og streger, hvem der snakker med hvem. Ole Hækkerup afviste søndag historien som noget sludder.

4. Da Helle Thorning-Schmidt var forholdsvis ny partiformand opstod der ofte pinlige optrin i gruppen, når hun skulle sætte sine modstandere på plads i en diskussion, men manglede argumenter. Det gik engang ud over den markante sundhedsordfører Lone Møller, som var kendt for at ryge og forsage danskvand. Da Lone Møller modsagde sin formand, svarede Thorning igen med bemærkningen: 'Skål, Lone! Du sidder ikke på din bodega nu.

5. Henrik Sass Larsen og Carsten Hansen mødes ofte på brune værtshuse som Café Nick, Puk og Kanal Cafeen. Her ordnede de tidligere hele verdenssituationen og talte om, at det hele sejlede i Socialdemokratiet. Og Helle kunne ikke engang styre en pølsevogn, mente de.6. Efter valgnederlaget til Fogh i 2007 flirtede Henrik Sass Larsen med planer om at danne en alliance med Dansk Folkeparti og SF. Socialdemokratiet skulle gå efter en såkaldt AOF-regering. Sass var dog klog nok til aldrig at lufte sine planer offentligt.

7. Thor Möger og Sass talte i 2009 mindre pænt om Helle Thorning-Schmidt. Barbie-Helle, kaldte de hende i Bjarne Corydons påhør. Han gik til formanden og sladrede.

8. Da Mogens Lykketoft efter valgnederlaget i 2005 trak sig som S-formand, havde Frank Jensens såkaldte ungdomsklub arrangeret et hemmeligt aftenmøde hjemme hos den tidligere næstformand Lene Jensen i hendes lejlighed i Reventlowsgade i København. Til stede var Pia Gjellerup, Pernille Blach Hansen, Thomas Adelskov, Mogens Lykketoft, Mette Frederiksen, Jeppe Kofod og flere andre.
På mødet snakkede man om at finde en modkandidat til Nyrup-fløjens forventede slagnummer, Helle Thorning-Schmidt. Men Ekstra Bladet havde fået færten af mødet og stod parat nede på fortorvet. Af frygt for at blive afsløret blev et par af deltagerne sendte ned på gaden for at bilde avisen ind, at de bare havde været til pigeaften hos Lene Jensen. Værtinden fik besked på at slukke lyset, og så sad resten af selskabet i mørke og konspirerede. Imens kørte Pernille Blach Hansen og Pia Gjellerup rundt i kvarteret for at holde øje med, hvornår Ekstra Bladet gik hjem. Til sidst blev politiet mistænksomme og vinkede bilen ind til siden. For hvad havde to kvinder gang i sent om aftenen midt i byens luderkvarter?

9. Da PET i september 2011 ikke ville sige god for Henrik Sass Larsen som minister, tog Thorning først sagen op med Bjarne Corydon - ikke med hovedpersonen selv. Bogens forfatter erkender i forordet til bogen, at han eller hun ikke var til stede på Hotel Crowne Plaza, da det skete.

10. Mogens Lykketoft holdt en bevæget tale på Jazzhouse, da nederlaget i februar 2005 var en realitet. Mette Frederiksen blev grebet af stemningen og græd. I bogen skriver forfatteren, at den afdøde Jan Trøjborg puffede ham i siden og sagde, at 'skrigeskinken står og tuder som pisket'.