Sólrun Jákupsdóttir Løkke Rasmussen er Danmarks nye førstedame. Men Lars Løkke Rasmussens (V) kone har lige til det sidste håbet, at det ikke blev hendes mand, der skulle overtage statsministeriet.

SE BILLEDERNE
 • SÅDAN HUSKER VI HAM: Anders Foghs liv I dansk politik
 • SÅDAN KENDER VI HAM: Her er den nye førstemand
 • KRIGSHERRE, VINDER OG HADEOBJEKT: Foghs mange ansigter


 • - Det er ikke min ønskeposition.

  Sådan har Lars Løkke Rasmussens hustru, Sólrun Jákupsdóttir Løkke Rasmussen, tidligere udtalt sig om udsigten til at blive landets nye førstedame.

  Ja faktisk har færøske Solrún i årevis gået og frygtet, at Lars Løkke en dag ville sætte sig i kongerigets mest magtfulde embede. Allerede i 2006 luftede Sólrun således sin bekymring i det færøske dameblad Kvinna.

  - Jeg er glad for, at Lars ikke er statsminister, sagde Sólrun i interviewet. Hun understregede, at hun er pragmatisk anlagt og ikke direkte vil forsøge at forhindre sin mand i at komme helt til tops.

  - Hvis Lars bliver statsminister, må vi jo tage det med, men jeg ønsker det ikke, afslørede Sólrun.

  Faktisk går Sólrun så langt, at hun i interviewet siger, at hun ikke ville have giftet sig med Lars Løkke, hvis han allerede havde været minister, da hun mødte ham:

  - Hvis jeg var single i dag, og en minister bød sig til, ville jeg sige nej.

  Til Ekstra Bladet sagde Sólrun Løkke Rasmussen for et par uger siden, at statsministerposten stadig ikke står højt på hendes ønskeseddel, og at hun står ved alle sine udtalelser til damebladet Kvinna. Men derudover ønsker hun ikke at uddybe citaterne.