Hvis registreringsafgiften på biler bliver sat ned, så vil der komme flere luksusbiler til Danmark, og det vil give flere penge i statskassen.

Sådan forklarer den konservative toppolitiker Brian Mikkelsen til bt.dk. Brian Mikkelsen er  blevet noget upopulær på Facebook, efter han lørdag uploadede et billede af luksusbilen Bugatti Veyron med følgende tekst:

'Hvis vi havde lavere, mere fornuftige registreringsafgifter i Danmark, så ville flere f.eks. købe en Bugatti som den her jeg lige er gået forbi på gaden i Paris. Det vil være win win for alle,'.

Teksten har forarget flere brugere på Facebook samt læsere af bt.dk, der har svært ved at se, hvordan det skal gavne almindelige mennesker, hvis flere rige får mulighed for at købe Bugattier.

- Haha det er ligesom når man forsøger af fortælle os, at det er win win for hele landets befolkning at fjerne topskatten , skriver en bruger bl.a. på BTs facebookside, hvor flere andre også har kommenteret Brian Mikkelsens udsagn.

Bt.dk har derfor fået fat på Brian Mikkelsen, der netop nu holder ferie i Frankrig, for at få ham til at uddybe, hvorfor han mener, at det vil være 'win-win for alle', hvis flere kan købe en Bugatti.

- De danske registreringsafgifter er misundelsesafgifter, fordi vi betaler næsten tre gange så meget, som en ny bil koster. Hvis man sætter registreringsafgiften ned, så vil vi få nogle nyere og sikrere biler i Danmark, og samtidig vil vi få flere penge i statskassen, fordi flere køber nye biler, siger Brian Mikkelsen i telefonen fra Paris, hvor han skal se afslutningen af Tour de France.

Men en Bugatti koster omkring ti mio. uden registreringsafgift. Hvordan vil det være win-win for en lavindkomstfamilie, hvis der er flere rige, der køber en Bugatti?

- Hvis vi får nogle flere Bugattier, så er det win- win, for de betaler meget mere i registreringsafgift end alle andre. Så hver eneste gang, jeg ser en fed bil i Danmark, så tænker jeg : Yes! Det er imponerende. De putter millioner af kroner i statskassen til mig og min familie og alle andre danskere, fordi de gider at bruge penge på sådan en dyr bil, siger Brian Mikkelsen og forklarer, at billedet og teksten om Bugattien bare er et symbol for, hvad han mener - nemlig at flere vil få råd til at købe en Mercedes eller BMW'er, hvis registreringsafgiften sænkes.

- Det er jo bedre, at der kører sådan nogle rundt, end de der små biler, som er farligere at køre rundt i, forklarer den konservative politiker.

Du har fået mange kommentarer på Facebook fra folk, der er forarget og mener, at det er et dårligt eksempel, du kommer med. Hvad siger du til folks kommentarer?

- Det er typisk misundelsesdanmark. Jeg synes godt, at man kan se ud over det. Der er jo ingen danskere - inkl. mig selv - der nogensinde kommer i nærheden af at kunne købe sådan en Bugatti. Men jeg vil da klappe i mine små hænder, hvis der kom nogle af dem til Danmark, siger Brian Mikkelsen, der tilføjer, at han aldrig har fået så mange 'likes ' for et Facebookindlæg, som for det omtalte. Over 2000 personer har 'liket' hans opdatering.