Socialdemokraterne i hovedstadsområdet bliver nu ramt af en sag om beskidt politisk spil.

I BT søndag fortæller to nu tidligere socialdemokrater om, hvad de selv kalder for skandaløse metoder på det store repræsentantskabsmøde den 14. april i Kildeskovshallen i Gentofte. Her skulle S-medlemmer i hovedstadsområdet stemme om 20 kandidaters placering på opstillingslisten til Region Hovedstaden efter spidskandidaten, folketingsmedlemmet Sophie Hæstorp Andersen.

Jo, højere kandidaten er på opstillingslisten, des større er chancen for at få en attraktiv plads i regionsrådet efter valget på tirsdag.

Men lederen af Socialdemokraterne i Hvidovre, Henrik W. Olsen, havde sammen med partifællerne i Brøndby på den københavnske vestegn lagt en plan for at få sat deres kandidaters værste konkurrenter skakmat.

Ifølge de to tidligere medlemmer fik alle socialdemokraterne fra Hvidovre-området inden afstemningen - og i al diskretion - udleveret små sedler med fem navne, som de ikke måtte stemme på. Blandt de fem var den kendte debattør og sognepræst Flemming Pless fra Indre By samt Lyngby Kredsens Bodil Kornbek, der er tidligere partiformand og folketingsmedlem for Kristendemokraterne. BT er i besiddelse af listen, som du kan se nedenfor.

(Se billedet på mobilen HER)

Skandaløse metoder

- Efter min mening var der tale om valgfusk. Jeg synes, det var skandaløse metoder, som jeg på ingen måde kunne være med til, så jeg gik simpelthen min vej i protest. De blev jo dolket i ryggen, uden de anede noget om det, fortæller Hans-Jørgen Lundbye fra Hvidovre til BT.

Han bakkes op af Leif Less Nielsen, der også var til stede på mødet.

- Jeg ville ikke finde mig i at blive dikteret, hvem jeg skulle stemme på. Det er fup og svindel. Jeg overvejede at tage ordet på talerstolen og fortælle hele hallen og alle kandidaterne, hvad der foregik bag deres ryg. Men jeg valgte også i protest at forlade hallen, siger Leif Less Nielsen, der sammen med Hans-Jørgen Lundbye nu har dannet deres egen liste i Hvidovre.