____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>DSB har ageret dybt kritisabelt i sagen om samarbejdet med det omstridte PR-bureau Waterfront. Det konkluderer en advokatundersøgelse fra firmaet Bruun & Hjejle.

Advokaterne har ikke fundet beviser for, at DSB direkte har aftalt med Waterfront at - som det har været hævdet - ansætte den DSB-kritiske journalist Lars Abild, ligesom det ikke er beviser for, at DSB faktisk betalte Waterfront for at hyre Abild, men det er ikke det afgørende:

Advokaterne finder det bevist, at formålet med at hyre Abild var at "massere ham", så han var mildere stemt overfor DSB.

- Hensigten var, at gøre ham til genstand for en sjælelig massage, så han blev mildere stemt overfor DSB, siger statens advokat, kammeradvokat Karsten Hagen-Sørensen, der har godkendt den uvildige advokatundersøgelse og erklærer sig enig i konklusionerne.

Ansvaret for den kritisable adfærd er tidligere administrerende direktør Søren Eriksen og underdirektør Peder Nedergaard Nielsen, der nu afskediges fra DSB.

Han har været suspenderet siden januar, men afskediges nu, da han har opført sig 'kritisabelt og udøvet alvorlig fejlskøn.'

Advokaterne konkluderer, at Søren Eriksen, der ikke længere er i DSB, ikke kan fratages sin fratrædelsesgodtgørelse, selv om han kritiseres.

Advokaterne lægger vægt på, at Nedergaard har accepteret at kommunikere med Waterfront på private mailadresse, så breve og mails mellem parterne ikke er journaliseret, og journalister blev nægtet aktindsigt. DR afslørede i januar, at Waterfront-direktør Lars Poulsen den 2. november 2011 i en mail til underdirektør Peder Nedergaard oplyste, at Waterfront havde ansat Abild, så han 'afstod fra at presse DSB i medierne', ligesom det kom frem, at Waterfront havde udfærdiget kritiske og nærmest psykologiske profiler på Christiansborg-politikere.

Advokaterne mener, at det er 'overvejende sandsynligt,' at der var en mundtlig forståelse om, at Waterfront skulle knytte Abild til virksomheden. Peder Nedergaard har selv forklaret, at han først i august 2012 så den pågældende mail fra 2. november 2012, men han undlod angiveligt at reagere på den, i stedet anbefalede han den nye DSB-direktør Jesper Lok at fortsætte samarbejdet med Waterfront.

Formand for DSB, Peter Schütze, siger i en kommentar, at undersøgelsen 'peger på arbejdsmetoder, som er helt uacceptable og som DSB på det kraftigste tager afstand fra'.

Han siger, at læsning af advokatundersøgelsen efterlader ham 'forundret og med ubehag', idet den 'afslører en halvparnoid kultur og en snedighed, der ingen steder hører hjemme.'