Erhvervs-og vækstminister, Henrik Sass Larsen (S) modtager Ting-prisen 2013, som internetportalen Altinget.dk står bag.

Prisen gives til en politiker, der har en særlig evne til at kommunikere på en måde, så Christiansborg kommer tættere på borgerne.

Henrik Sass Larsen får prisen i år, fordi hans vej tilbage til magtens tinder efter juryens mening vidner om klog kommunikation.

Henrik Sass Larsen blev i 2011 vraget som ministeremne på grund af sin kommunikation med rockerrelationer og har efterfølgende haft en særdeles ydmyg placering i den socialdemokratiske folketingsgruppe.

Nu i 2013 er han tilbage på toppen af dansk politik som erhvervs- og vækstminister, og er kun blevet mødt af anerkendelse for sin vej tilbage på toppen.

 Kommunikationsrådgiver Søs Marie Serup Laybourn fra priskomiteen sagde i sin motivation:

- Den første regel i kommunikation er: When you're in a hole,stop digging! 

- For to år siden bremsede en tydeligt rystet Henrik Sass Larsen hårdt op i sit eget spor. Han dømte sig selv ude. Fralagde sig alle titler og privilegier. Man kunne godt have malket lidt på sympatifaktoren. Men Henrik Sass Larsen valgte ingen af de nemme løsninger. I stedet stod han op hver morgen og åd sig selv. Kun for at gøre det igen næste dag.

- Som minister har Henrik Sass Larsen dosseret få, men skarpe politiske meldinger. Og det har bragt hans troværdighed i top. Når man taler om ting, man har forstand på, taler op til folk -og giver folk tid til selv at tænke og drage egne konklusioner,så flytter man Christiansborg tættere på danskerne.

- Henrik Sass Larsen har med stor autenticitet og en sjældent klog kommunikationsstrategi kæmpet sig fra det politiske dødsrige til Olympen, og har undervejs været med til at genskabe respekten for Christiansborg-politikerne.

I sin tak sagde Henrik Sass Larsen om sit forhold til godpolitisk kommunikation, at det handler om at være selektiv.

- Man kan se på målinger i befolkningen, at min troværdigheder stærkt stigende. Og det er fuldstændigt proportionalt med hvor lidt jeg siger til medierne efterhånden. Det synes jeg er lidt tankevækkende, sagde ministeren og fortsatte:

- Mit budskab må derfor være, at man må forstå, at god kommunikation også handler om fravalg.

Priskomiteen består 2013-15 af kommunikationsrådgiver Søs Marie Serup Laybourn, kommunikationsrådgiver og adm. direktør i Rud Pedersen Jan Juul Christensen samt Altinget.dks chefredaktør Rasmus Nielsen.

De havde nomineret tre kandidater: Henrik Sass Larsen (S), Kristian Thulesen Dahl (DF) og Margrethe Vestager (RV)

Sidste år var det Mette Frederiksen (S), der modtog prisen og forrige år var det Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen. 

Andre læser også