De Radikale har alle mulige besværligheder og altid haft det. Sådan lyder kritikken nu fra politisk ordfører for Socialdemokraterne Henrik Sass Larsen.

Det er efterhånden en kendt sag, at der er mange knaster, der skal ryddes af vejen, hvis De Radikale skal kunne danne regering med S og SF efter det kommende valg.

Udlændinge- og integrationspolitikken, skattepolitikken og efterlønnen for blot at nævne nogle af dem.

Men i en ny debatbog "Farvelfærd" skærper Socialdemokraternes politiske ordfører, Henrik Sass Larsen, nu retorikken.

- Der er mange forskelle imellem os. De Radikale har pr. definition alle mulige besværligheder, og det har de altid haft, lyder det fra Sass Larsen.

Og mens De Radikale gang på gang fastslår, at deres støtte vil koste indrømmelser fra S og SF, så retter Sass Larsen endnu en mavepuster mod den radikale selvforståelse.

- Vi ser forskelligt på udlændingepolitikken. Det er bare kedeligt for

Det Radikale Venstre, at de er uenige, for det bliver som vi, SF og

Socialdemokraterne, har sagt det, fastslår han og anklager mellem linjerne den tidligere regeringspartner for dobbeltmoral på udlændingeområdet.

Her kan man ifølge S-ordføreren opleve, at De Radikale "er ret blinde over for, hvad det er for nogle problemer, folk har med at gøre i deres hverdag."

- Når de så brokker sig og siger, at det giver problemer i daginstitutionerne, skolerne, med kriminalitet og arbejdsløshed osv., så får de at vide, at de er racister, og at de bare skal tage sig sammen. Mens de, der siger det, sidder i Gentofte eller et andet sted og drikker kaffe, lyder det fra Sass Larsen.

Senest i forbindelse med partiernes finanslovforslag skinner uenighederne igennem.

I sidste uge foreslog De Radikale, at velfærd ikke må finansieres af skattestigninger. Mandag "købte" S og SF regeringens skattestramninger for at finansiere eksempelvis forhøjelser overførselsindkomsterne.

/ritzau/