Det socialdemokratiske folketingsmedlem Henrik Sass Larsen er nu klar til at gå rettens vej for at mane alle rygter om en eventuelt indblanding i en narkosag i jorden

Henrik Sass Larsen blev i går ufrivilligt indblandet i en større narkosag, da en person anholdt og sigtet for besiddelse af 700 gram amfetamin, nævnte Sass Larsen i forbindelse med retsmødet. Ifølge køgetv.dk skulle der være tale om, at toppolitikeren havde købt 'ulovlige piller'.

Sagen blev i første omgang omtalt af Køgetv.dk, og da bt.dk i går aftes talte med Henrik Sass Larsen om sagen, kaldte han det for 'bysladder'.

- Det er grænseoverskridende det her. Jeg kender intet til det. Er det mig, der skal bevise, jeg er uskyldig. Jeg forstår ikke, jeg skal stå model til det her, er det kommet dertil, sagde Henrik Sass Larsen i går.

Og i dag går han nu skridtet videre. Ifølge den lokale Køge-avis Lørdagsavisen har han nu besluttet sig for at indbringe sagen for i første omgang Pressenævnet.

- Såfremt det kan identificeres, hvem kilden til Køge.tv's historie er, vil jeg omgående bede min advokat om at sagsøge vedkommende med baggrund i injurielovgivningen. Jeg vil endvidere tage henvendelse til Pressenævnet for at bede dem om at vurdere hvorvidt Køge.tv har overtrådt medieansvarsloven ved at viderebringe disse udokumenterede påstande, siger Henrik Sass Larsen til Lørdagsavisen.

Henrik Sass Larsen har boet i Køge i mange år, og det er en narko-razzia i en café i byen, der pludselig hvirvlede hans navn ind i en sag om amfetamin-handel.

To mænd i 30'erne er anholdt og varetægtsfængslet i sagen, og den ene af de anholdte har altså ifølge Køge.tv nævnt Henrik Sass Larsen som køber af ulovlige piller.

Ifølge Køge.tv er de to mænd sigtet og fængslet blandt andet for besiddelse af 700 gram amfetamin, men det ønsker politiet ikke at bekræfte.

De to mænd blev ved et grundlovsforhør for lukkede døre ved retten i Roskilde fængslet til 14. april.