Henrik Qvortrup sætter tænderne i en stråhat live i morgen-TV mandag.

Den politiske kommentator Henrik Qvortrup kan passende bruge sin weekend på at samle appetit til på mandag, hvor han skal spise en stråhat i Go'morgen Danmark på TV2.I 2010 udtalte han nemlig, at han ville 'æde sin gamle hat', hvis Liberal Alliance kom over spærregrænsen ved næste valg. Det kom partiet med ni mandater, så det får han nu lov til.

Men hatten bliver ikke gammel, tværtimod er det en moderne en af slagsen, han får lov til at sætte tænderne i, lyder det fra Michala Dirckinck-Holmfeld, redaktør på mandagens udsendelse.- Det er en lille stråhat, en af dem der er moderne lige for tiden, siger hun og forklarer, at der ligger mange timers forberedelse bag opskriften:

- Vores kok eksperimenterer hele weekenden med, hvordan den skal tilberedes.

Go'morgen Danmarks kok, Gorm Wisweh, kommer til at tilberede hatten sammen med seancens hovedperson, Henrik Qvortrup.

Læs også: Eks-ministre taber konservativ valggyser

De går på første gang 10 minutter i 8 og er igennem endnu en gang 19 minutter over. Klokken lidt over halv ni, vil den overmodige kommentator finde bestikket frem og gå i krig med måltidet.

- Senere vil vi lægge Qvortrups hatteopskrift på vores hjemmeside, så man selv kan lave den, siger Michala Dirckinck-Holmfeld.

Samtidig understreger hun, at stråhatten bliver ordentligt tilberedt, så måltidet burde ikke få nogle helbredsmæssige følger.

- Den bliver jo godt tilberedt, så eventuelle bakterier satser vi på er kogt væk, siger hun.

/ritzau/