Henrik Dahl (LA) raser over taxachauffør på Facebook. Får kritik for at hænge hel branche ud.

Taxachauffører, der ikke ved hvor københavnske vartegn som Glyptoteket og Politigården ligger, får absolut ingen anerkendelse af Henrik Dahl. Og hvis de ovenikøbet vil diskutere, om de skal tage den billigste vej, så falder hammeren: Hængt ud på Facebook, så kan han lære det.

Det mener Henrik Dahl, der i et Facebook-opslag har skrevet om en specifik chauffør, som ifølge ham ikke levede op til standarden. Dahl mener selv, at det er helt fair og ikke anderledes, end når restauranter eller musikere får en dårlig anmeldelse. Og han kalder blot chaufføren for nr 020025.

»Det var ringe service og bare så irriterende, at han ikke ved, hvor nogen ting ligger. Han sælger en ydelse, og så gør han det til mit problem, at han ikke er dygtig nok. Det svarer til, at man bestiller en Cæsar-salat på en restaurant, og kokken spørger, om man kan fortælle, hvordan den skal laves. Og så brokker han sig ovenikøbet over, at jeg beder ham køre den mest fordelagtige vej,« siger Henrik Dahl.

Taxaturen fandt sted torsdag aften, hvor Henrik Dahl får anvist en taxa i lufthavnen. Han beder om at blive kørt til Anker Heegaardsgade. Chaufføren spørger, hvor det ligger, og Dahl svarer, at det ligger bag Glyptoteket.

»Hvor ligger det?« spørger chaufføren og Dahl svarer: »Lige ved Politigården.«

Da chaufføren efterfølgende spørger, om det er på Vesterbro, slipper Dahls tålmodighed op: Har du ikke en GPS?.

»Den politiske del af det her handler om, at taxabranchen lavede et ihærdigt lobbyarbejde for at forhindre priskonkurrence, da vi ændrede taxaloven. Så må de også leve op til det. Argumentet dengang var, at de var åh-så-dygtige, og vi forbrugere skulle beskyttes mod pirattaxaer med professionelle chauffører og sikkerhedsfølere, og hvad ved jeg. Det er simpelthen en katastrofe, at taxikartellet vandt over et progressivt lovforslag, der ville have givet uduelige, uvenlige og aldeles ikke-servicemindede fjolser som fører 020025 konkurrence,« siger Henrik Dahl.

Han har ikke sendt en officiel klage, for det mener han ikke, at der var kommet noget ud af - udover, at han måske ville have fået sine penge tilbage. Og det vigtigste for ham er at gøre opmærksom på, at konkurrence ikke altid er dårligt.

Socialdemokratiets fungerende politiske ordfører, Benny Engelbrecht er enig i, at Henrik Dahl har være ude for en dårlig chauffør.

»Men han skulle have klaget til taxanævnet i stedet for at hænge chaufføren og en hel branche ud. Det havde være mere fair. Metoden med at lægge det på Facebook virker noget patetisk og helt til grin,« siger Benny Engelbrecht (S).

I Dantaxi beklager kommunikationsansvarlig Rasmus Krochin Sørensen, at Henrik Dahl har haft en dårlig oplevelse.

»Vi har ikke fået nogen officiel klage fra ham. Men vi har talt med chaufføren, der opfattede stemningen som okay. Han hæftede sig ikke så meget ved turen,« siger Rasmus Krochin Sørensen.

Men er det godt nok for jer, at en af jeres chauffører ikke ved, hvor to så centrale steder i København ligger?

»Nej, det er det ikke. Men det er Taxanævnet, der er ansvarlige for chaufførernes uddannelse, og de har vurderet, at niveauet var godt nok. Men vi har selvfølgelig indskærpet over for chaufføren, at han skal bruge sin GPS og tage den korteste vej. Så længe vi ikke har fået en officiel klage, gør vi ikke mere ved det,« siger Rasmus Krochin Sørensen.