Erik Skov Pedersen har kostet Henriette Kjær hendes politiske karriere. B.T. giver her svaret på, hvorfor den tidligere konservative toppolitiker bliver sammen med en mand, der kaldes manipulerende, intrigant og et økonomisk kaos.

Han har kostet hende jobbet som minister og forpurret enhver chance for hendes comeback i toppen af dansk politik. Økonomisk er han et rod. Mildest talt. Alligevel er den konservative politiker Henriette Kjær tilsyneladende lige så forelsket i sin mand, Erik Skov Pedersen, som da hun i 1994 indledte en affære med ham.

B.T. har talt med en række centrale kilder, der kender parret særdeles godt - både fra det politiske liv, Det konservative Folkeparti og forretningsverdenen.

Ingen af kilderne ønsker at stå frem med navn, så B.T. har sløret deres identitet. Fælles er dog, at de alle fortæller stort set samme historie:

Om en mand, Erik Skov Pedersen, som trods sin stærke karisma og skarpe intellekt er både manipulerende og intrigant. En mand, der i årevis haft et voldsomt overforbrug, og som har svært ved at skelne mellem firmaets økonomi og sin egen.

Endelig er det historien om en umiddelbar og smilende kvinde, som er medvidende om sin samlevers pengecirkus. Og som - vigtigst af alt - elsker ham blindt og af hele sit hjerte.

Den forbudte kærlighed


Håbløst og forbudt. Henriette Kjær vidste, at det var en umulig forelskelse, da hun i september 1994 som nyvalgt konservativt folketingsmedlem faldt for partiets indflydelsesrige spindoktor. Erik Skov Pedersen boede i forvejen med en kæreste. Og havde det så bare været det. Men parret ventede også barn sammen.

Alligevel gik der kun en måned. Partigruppen var på restaurant, og ude igen i den tidlige efterårsnat greb Erik Skov Pedersen ud efter Henriette Kjærs hånd.

- Det, jeg blev fascineret af, var hans godhed. Han er et meget godt menneske og vil give alt væk, hvis folk har brug for det, forklarer Henriette Kjær i sin biografi fra 2005 'Indtil nu'.

Den dengang 28-årige Henriette Kjær havde ikke haft mange kærester. Ifølge hende selv var hun som barn lidt af en enspænder. En drengepige som konsekvent fik de lyse lokker klippet helt tæt til hovedet. Henriette Kjær glemmer aldrig kvinden, der som ti-årig smed hende ud fra dametoilettet med ordene:

- Hov, lille fyr, du skal ind et andet sted.

Sjov og intelligent


Først i gymnasiet begyndte kæresteriet, og da hun mødte den korpulente og firkantede Erik Skov Pedersen, var hun selv vokset til en attraktiv kvinde med et karakteristisk hvidt smil rammet ind af rød læbestift.

- Jeg blev også tiltrukket af, at vi snakkede godt sammen. Det er helt afgørende for mig. Jeg har aldrig tændt på udseende, men på intelligens, og hvis den ikke er der, kan jeg ikke have med et andet menneske at gøre, som Henriette Kjær forklarer det i sin biografi.

En bekendt fra den politiske verden har denne forklaring på det udefra set umage par:

- Erik er en sammensat person. Han er charmerende, sjov og intelligent. Han er sød mod familien og en rigtig skæg bordherre. Men han er også snedig, snu og manipulerende.

Først da Henriette Kjær efter et års tids hemmelighedskræmmeri blev gravid, afbrød Erik Skov Pedersen forholdet til sin kæreste og flyttede sammen med sin nye kvinde.

En opsigtsvækkende beslutning – ikke mindst på parrets fælles arbejdsplads, Christiansborg.

- Men jeg har den opfattelse, at når en part i et forhold har lyst til at være utro og oven i købet forelsker sig i en anden, så er der noget galt. Så jeg tror ikke, at jeg har ødelagt noget, mener Henriette Kjær.

Læs på bt.dk mandag om manipulatoren Erik.