Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

De konservatives politiske ordfører Henriette Kjær og hendes samlever har i to tilfælde misligeholdt deres boliglån så groft, at kreditorer har begæret deres villa i Hellerup på tvangsauktion.

Det skriver B.T. onsdag.

To gange siden 2009 har kreditorer - først Løkken Sparekasse, der nu kontrolleres af staten, og siden Nykredit - været nødt til at begære parrets millionvilla på Hyrdevej i Hellerup på tvangsaktion, fordi parret trods rykkere, advokatbreve, fogedretten og en andre henvendelser har undladt at betale renterne på deres afdragsfrie lån.

Se billederne: Her kæmper Henriette Kjær i mudderet

I begge tilfælde er det dog i allersidste øjeblik, stillet overfor en umiddelbar tvangsaktion, lykkedes parret at skaffe pengene og derpå afværge tvangssalg af huset. Nykredit, der - via selskabet Totalkredit - har lånt parret 4,680 millioner, bekræfter B.T.s oplysninger om, at selskabet sidste år begærede parrets villa på tvangsauktion, men at auktionen blev afværget i sidste øjeblik:

- Sagen blev afværget og alt er nu betalt, siger kommunikationsdirektør Nels Petersen fra Nykredit til B.T.

Det står dog klart, at Nykredit først begærede tvangsauktion som »allersidste udvej« - og først efter at parret trods en stribe henvendelser havde undladt at betale de skyldige renter. Også i begyndelsen af 2010 lykkedes det Erik Skov Pedersen og Henriette Kjær at afværge en anden planlagt tvangsauktion, der var berammet til at finde sted ved retten i Lyngby.

Skov Pedersen og Kjær optog den 15. februar 2007 et lån på 2,5 millioner kroner hos erhvervsmanden Henrik Fischer Christensen fra Århus. Renten var høj - otte procent, fire gange gange som et ét-årig flekslån koster i dag - og aftalen var, at parret de første to år »kun« skulle betale renter og fra marts 2009 tillige afdrag. Det svarer til 16,666 kroner om måneden, alene i renter.

I løbet af sommeren 2009 havde Henriette Kjær og Erik Skov Pedersen imidlertid misligeholdt lånet i en sådan grad, at Løkken Sparekasse - der administrerede pantebrevet for Henrik Fischer Christensen - begærede huset på tvangsauktion.

Først da tvangsauktionen truede, kastede Erik Skov Pedersen sig ind i jagten på penge, så de voksende renteudgifter kunne dækkes, og det lykkedes derpå at skaffe pengene.

Erik Skov Pedersen fortæller i en SMS til B.T., at han ikke har andre kommenterer til sagerne, som han bekræfter, end at parret nu har betalt.

LÆS MEGET MERE OM SAGEN I B.T.s ONSDAGSUDGAVE

Andre læser også