Efter en lang række historier i B.T. om sin belastede økonomi, stod den konservative gruppeformand Henriette Kjær i går (fredag) frem i et interview med Henrik Qvortrup på TV2 for at give sin version.

-  Og det har vi, fordi min mand gik konkurs med sin virksomhed i 2005, og i den forbindelse var der en del gæld. Derfor har vi en anstrengt privatøkonomi i dag. Men vi gør, hvad vi kan for at høvle gælden ned, og vi afdrager flittigt hver eneste måned.

Du har en dom her fra december?

- Ja, det er korrekt. Og der er nogle penge, som ikke er blevet betalt til tiden. Men betalt, det er de. Og det er meget vigtigt for mig at slå fast, at jeg selvfølgelig tager ansvar for de mennesker og institutioner, som jeg skylder penge.

Tror du, alle jeres kreditorer er enig i, at I ikke har ligget nogen til last?

- Nu er det sådan, at når man er kreditor, som ikke får sine penge til tiden, så får man renter og sagsomkostninger betalt. Og det er så det, som man får ud af, at vi betaler for sent.

Rollemodel

Du har en rolle som konservativ frontfigur, som skal løse de økonomiske problemer, Danmark står i. Vil du forstå dem, som tænker: Det er da meget godt, men hun kan ikke engang klare sine egne økonomiske problemer?

- Det kan jeg sådan set godt. Det er rigtigt, at vi nogle gange betaler nogle regninger for sent. Men vi klarer altså vores egen økonomi. Vi høvler af på vores gæld, og vi tager et ansvar for den situation, som vi selv er i.
 
Hvorfor flytter I ikke til Hvidovre, hvorfor køber I ikke en Suzuki?

- Jamen, der er mange forhold, man kan diskutere. Vi mener, at vi har en livsførelse, som vi kan stå inde for. Men når det så er sagt, så skal jeg sige, at jeg ikke har noget imod at bo i Hvidovre eller køre i en Suzuki.
 
Der har været sådan et spektakulært familieopgør for åbent tæppe i medierne med din svigermor. Og nu ved jeg godt, at I ikke er gift, men din samlevers mor er i hovedrollen. Hvordan er det?

- Det er meget ubehageligt og grænseoverskridende. Det vil jeg sige. Det vil jeg ikke ønske for nogen at opleve.

Men hun siger jo, at I har snydt hende?

- Ja, men den slags ting må man få afgjort ved retten, siger Henriette Kjær i interviewet med TV2.

I lørdagens B.T. er endnu en afsløring dukket op. Henriette Kjær sendte regningen for en valgkamp til svigermor.
KØB OGSÅ LØRDAGENS B.T. OG LÆS MEGET MERE