Henriette Kjær er fortsat en populær politiker hos de konservative medlemmer. Så længe hun ikke stjæler slik.

Den konservative politiske ordfører Henriette Kjær er ikke på vej ud af politik. Tværtimod.

Mandag aften fik hun 100 procent opbakning til at genopstille ved det kommende folketingsvalg fra de cirka 80 fremmødte på et opstillingsmøde i Århus Konservative Vælgerforening.

- Henriette redegjorde selvfølgelig også lidt for sagens forløb, og det var der tilfredshed med. Og så snakkede vi mest politik, siger Bent Lønskov, der er formand for Århus Konservative Vælgerforening.

Han mener ikke, at mediestormen omkring Henriette Kjærs privatøkonomi er et problem i forhold til hendes politiske arbejde.

- Hele den der diskussion om politikernes privatliv, det synes jeg egentlig ikke er så væsentligt. Det er mere væsentligt, hvad det er for en politik, de vil føre, og at de passer deres politiske arbejde, og det synes jeg i høj grad, at Henriette gør, siger Bent Lønskov.

At en måling fra Megafon viser, at et flertal af konservative vælgere mener, at Henriette Kjær er utroværdig og bør trække sig fra sin ordførerpost, er ikke mærkeligt, mener Bent Lønskov.

- Med den kampagne, der er kørt imod Henriette, kan jeg godt forstå det, men den kampagne har heller ikke været retvisende, siger han.

Storkredsformand for Østjyllands Storkreds Nikolaj Kruse Bøggild, glæder sig over, at medlemmerne fortsat bakker op om Henriette Kjær.

- Hun er populær og hamrende dygtig. Alt det der fnidder, der er noget privat. Det har ikke noget at gøre med hendes evner som politiker, siger Nikolaj Kruse Bøggild.

Privatlivet er dog ikke helt ligegyldigt, mener han.

- Hvis hun nu begyndte at stjæle slik i et supermarked, så var der tale om en karakterbrist, siger han.

Spørgsmål: Men er det i orden, hvis man ikke betaler sine regninger?

- Nej, men der er masser af hæderlige mennesker, der kommer i økonomisk uføre. Det er en privat ting, siger han.

/ritzau/