Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Henriette Kjær trækker sig som gruppeformand og politisk ordfører for De Konservative efter B.T.s afsløringer

Efter ti dages afsløringer i B.T. trækker Henriette Kjær sig fra posterne som gruppeformand og politisk ordfører for de Konservative. Hun genopstiller ikke ved næste folketingsvalg., skriver De Konservative i en pressemeddelelse.

Det sker efter lang tid i pressen med negative historier om hende og mandens privatøkonomi. I alt syv gange er parret blevet dømt til at skulle tilbagebetale lån.

Se billederne: Her kæmper Henriette Kjær i mudderet
 
- Jeg har efter nøje overvejelse besluttet mig for bede Lars Barfoed om at blive fritaget for mine hverv som gruppeformand og politisk ordfører. Jeg fortsætter i Folketinget frem til det kommende folketingsvalg og vil passe de arbejdsopgaver, jeg bliver stillet overfor. Men jeg har besluttet ikke at genopstille ved næste folketingsvalg trods den varme støtte, jeg modtog ved min opstillingsgeneralforsamling i Århus i mandags, siger Henriette Kjær om beslutningen.

Det er ellers kun nogle få dage siden, Henriette Kjær fornærmet sagde til TV2 at hun ikke ville stilles for "en folkedomstol anført af B.T."

- Jeg har stor respekt for Henriette Kjærs beslutning om at trække sig fra sine politiske poster i partiet. Hun har været udsat for voldsom mediestorm på baggrund af privatøkonomiske anliggender, der i den seneste tid desværre har skygget for hendes store politiske indsats for vores parti, siger den nye gruppeformand Lars Barfoed.


- Henriette Kjær har samtidig oplyst mig, at hun ikke genopstiller ved næste folketingsvalg. Det beklager jeg meget, for hun er en dygtig politiker og en god konservativ kammerat, siger han.

De Konservative holder gruppemøde kl. 11.30, hvor der udpeges nye folk til posterne. Det ventes at Carina Christensen bliver ny politisk ordfører og Tom Behnke ny gruppeformand. Behnke har hidtil været gruppenæstformand. Det hverv overtages af Mike Legarth. Carina Christensen blev vraget som minister efter at have været en skuffelse i tre fortskellige ministerier. De Konservative er nødt til at tage hensyn til den nye magtdeling i gruppen efter Barfoeds udnævnelse til ny leder, når de udpeger folk til ledende poster.

Synes du, at det er godt, at Henriette Kjær trækker sig helt ud af politik? Var hendes troværdighed som konservativ politiker helt væk?

Deltag i debatten herunder