SF's gruppeformand Ole Sohn bliver nu på ny indhentet af sin fortid som formand for Danmarks Kommunistiske Parti fra 1987-1991.

B.T. fortæller søndag, hvordan Sohn er kommet under mistanke for at have modtaget millioner af kroner fra Sovjetunionen uden om det danske skattevæsen.Ole Sohns navn fremgår af en række pengelister som en tidligere medarbejder ved centralkomiteen i Moskva skrev af i forbindelse med Østblokkens sammenbrud og smuglede ud af Kreml.

Listerne angiver både journalnummer, datoer og navn på den person, der har kvitteret for pengene.

Af listerne fremgår det, at en "O. Sohn" syv gange i årene 1987-1989 modtog penge fra det kommunistiske styre i Moskva. I alt skulle Sohn have modtaget 5,2 millioner kroner. Ifølge optegnelser fra Moskva fremgår det, at Sohns forgænger, Jørgen Jensen, alene i årene 1986-1987 syv gange modtog penge - samlet op mod fire millioner kroner. Over for offentligheden erkendte Jørgen Jensen aldrig de skjulte pengeleverancer. Derimod betroede han sig kort før sin død i 1987 til partiets faglige sekretær, Bo Rosschou, og fortalte at han ønskede pengestrømmen stoppet. - Det var dybt problematisk, at DKP som et dansk parti modtog økonomisk støtte fra udlandet. Det var en politisk katastrofe, og jeg ønskede ligesom Jørgen Jensen, at det skulle stoppe, siger Bo Rosschou, som for første gang står frem med sin historie.

Ved du noget? Tip B.T. på 1929@bt.dk eller ring på 33757534.