S og SF vil ikke afsløre, hvilke økonomer som støtter partiernes økonomiske plan. Underligt, mener lektor i kommunikation.

Helle Thorning-Schmidt nægter at fortælle, hvilke økonomer som støtter .

Det var meldingen, da Helle Thorning-Schmidt (S) og Villy Søvndal (SF) præsenterede deres økonomiske plan mandag.

Da S-formanden mandag af Jyllands Posten blev spurgt om, hvilke økonomer, som støtter S og SF's plan, svarer Helle Thorning-Schmidt nemlig således:

- Det må du selv finde ud af. Jeg har ikke tænkt mig at angive økonomerne. De må selv stå på mål for deres hold.

Men ifølge Rasmus Jønsson, som er ekstern lektor i politisk kommunikation på Roskilde Universitet, er det ikke et særlig klogt svar

- Det er med til at flytte fokus fra hendes ærinde, nemlig at forklare vælgerne hvad den politiske substans er, siger han.

Burde fremhæve eksperter

Politikere har ofte lav troværdighed blandt vælgerne, og derfor er det typisk en fordel at kunne læne sig op ad fagfolk, forklarer Rasmus Jønsson.


- Det er dumt, at Helle Thorning-Schmidt ikke bruger dem (økonomerne, red.) aktivt, for det ville kun styrke hende, hvis hun kunne bringe eksperter på banen, siger han.

LÆS OGSÅ  

Hvad kan årsagen være til, at Helle ikke vil afsløre, hvilke økonomer som støtter hende?

- Jeg kan ikke se nogen fordele ved ikke at nævne økonomerne. Det er jo ikke en positiv historie for Helle Thorning-Schmidt, at hun ikke nævner dem, siger Rasmus Jønsson.

Aftale med økonomerne

Politikerne arbejder meget med at få goodwill-ambassadører, hvor de for eksempel får fag-eksperter til at give ens økonomiske udspil noget tyngde.

At økonomerne forbliver unavngivne kan imidlertid skyldes en aftale mellem S og SF og økonomerne, mener Rasmus Jønsson.

LÆS MERE
- Vi har tidligere set, at økonomer er bange for at åbne munden, fordi de er bange for blive brugt i politisk mudderkastninger, så
det kan være, at det er en eller anden politisk aftale, Thorning-Schmidt har lavet om, at økonomerne ikke må nævnes ved navn, siger han.