Statsminister Helle Thorning-Schmidt bakker fuldt op om kulturminister Uffe Elbæk trods anklager om nepotisme.
Statsminister Helle Thorning-Schmidt bakker fuldt op om kulturminister Uffe Elbæk trods anklager om nepotisme. Foto: Keld Navntoft / Marie Hald

Mens anklager om nepotisme fuldkommen overskygger den radikale kulturminister Uffe Elbæks arbejde, nyder han stadig den socialdemokratiske statsminister Helle Thorning-Schmidts fulde støtte.

- Jeg har tillid til, at Uffe Elbæk fortsat er en god minister, og han har selv undskyldt og beklaget. Det er jeg meget glad for, og det er en klog beslutning, siger Helle Thorning-Schmidt til DR Nyheder.

-
Uffe Elbæk

Hun stiller sig, i modsætning til Folketingets kulturordførere, dermed tilfreds med kulturministerens redegørelse om forløbet, hvor han har brugt 180.000 kroner på fem officielle middage og debatmøder på Akademiet for Utæmmet Kreativitet (AFUK), som Uffe Elbæk tidligere har siddet i bestyrelsen for, og hvor hans mand er ansat.

Brødebetynget Uffe Elbæk skal stå skoleret Uffe Elbæk
Venstre kræver en uvildig undersøgelse af forløbet, og Enhedslisten kan tvinge en modvillige Uffe Elbæk til at gennemføre sådan en, hvis han ikke svarer tilstrækkeligt for sig til det samråd, Enhedslisten har indkaldt ham til på tirsdag.

Men Helle Thorning-Schmidt ser ikke beskyldningerne mod Uffe Elbæk som en trussel mod regeringen.

- Jeg synes ikke, han skader regeringen. Jeg synes, vi har en god kulturminister, som hver eneste dag kæmper for dansk kultur. Og vi skal lægge mærke til, at han har beklaget, og det skal vi tage til efterretning, siger Helle Thorning-Schmidt til DR Nyheder.

Hvad mener du - Burde Helle Thorning have fyret Uffe Elbæk efter skandalen på AFUK?

DELTAG I DEBATTEN HERUNDER

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.