Lyt til artiklen

Helle Thorning-Schmidt vil ikke svare på, om hun vil ændre sin tyske bil-leasing og betale fuld dansk moms.

- Jeg er glad for min bil.

Sådan lyder det kortfattet fra Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, der ifølge Ekstra Bladet sparer seks procent i moms på at lease sin bil i Tyskland.

Oppositionslederen leaser sin mørkeblå VW Polo Fox 1,4 hos Fleggaard i Tyskland, og derved udnytter hun ifølge Ekstra Bladet utilsigtet et skattehul i loven.

Et hul som et flertal i Folketinget - inklusiv Socialdemokraterne - ellers har lukket fra den 1. januar 2013.

Thorning-Schmidt forklarer, at hun har leaset sin bil hos et firma i Glostrup, som så har en aftale med Fleggaard i Tyskland.

Men om hun vidste besked om Glostrup-firmaets tyske forbindelse, eller om hun nu vil lave aftalen om, har partiformanden ingen kommentarer til tirsdag.

Ved at lease sin Polo syd for grænsen sparer Helle Thorning ifølge Ekstra Bladets beregninger 163 kroner og 20 øre på momsregnskabet hver måned.

Men samtidig går statskassen glip af 680 momskroner om måneden.

Spørgsmål: Hvordan har du det med, at du sparer 163 kroner, mens de nedslidte, de fattige og de syge samtidig går glip af 680 kroner på grund af din bil?

- Jeg skal spise frokost nu, lyder svaret fra Helle Thorning-Schmidt i pausen fra tirsdagens afslutningsdebat i Folketinget.

Venstres skatteordfører, Mads Rørvig, mener, at Helle Thorning-Schmidt handler dobbeltmoralsk:

- Det er ikke godt nok at sige, at hun skal til frokost. Hun må forholde sig til, at hendes eget parti kalder det usolidarisk at lease i Tyskland, mens det er lige præcis det, hun selv gør, siger Mads Rørvig.

/ritzau/