Socialdemokraternes formand Helle Thorning-Schmidt lovede at offentliggøre sin britiske mand Stephen Kinnocks meget omdiskuterede skatteafgørelse.

Da skattesagen kørte sidste sommer, blev parret beskyldt for at være skattespekulanter, og Thorning garanterede, at afgørelsen fra Skat ville blive lagt på bordet.

- Jeg vil ærligt og åbent lægge alt frem, for jeg tror, at det er det, der skal til nu, sagde statsministerkandidaten til Jyllands-Posten 30. juli 2010, og samme dag slog hun fast på TV2 News, at reglerne var blevet fulgt hele vejen.

- Vi er stadig sikre på, at vi har fulgt reglerne til punkt og prikke, sagde Helle Thorning-Schmidt.

Parrets revisor Frode Holm sagde helt konkret, at hele afgørelsen ville blive lagt frem.

- Min klare forventning er, at Socialdemokraterne vil offentliggøre erklæringen fra Skat i sin helhed og i uredigeret form. På den måde får offentligheden det klareste billede af Skats afgørelse, sagde Frode Holm til ekstrabladet.dk 19. august 2010. 

Men da Thorning og Kinnock modtog den ni sider lange afgørelse 16. september, ville parret pludselig kun offentliggøre to linjer af afgørelsen, der fastslår, at Kinnock ikke er fuldt skattepligtig for indkomstårene 2007, 2008 og 2009, da han ikke har taget bopæl her i landet.

Thorning forklarede efterfølgende i et indlæg på Socialdemokraternes hjemmeside, at de to linjer er selve afgørelsen, og de ni sider kun er sagsfremstilling med personlige oplysninger.

Umiddelbart er de eneste meget personlige oplysninger på de ni sider, at Helle Thorning-Schmidt selv har haft en skattesag i 2008, hvor det blev slået fast, at hun i seks år uberettiget har brugt sin mands fradrag.

Selv om Thorning ved, at hendes skattesag står omtalt på de ni sider, siger hun efter afgørelsen igen, at reglerne er og fortsat vil blive fulgt til punkt og prikke.