Lyt til artiklen

Midt i sit eget skatteroderi har Helle Thorning-Schmidt (S) nu kridtet banen op til en ekstraordinær beskidt valgkamp.

To gange har den socialdemokratiske partileder mindet befolkningen om en af Lars Løkke Rasmussens (V) yderst ubehagelige bilagssager.

Første gang da hun kom hjem med flyet i fredags og nu igen mandag morgen i 'Go Morgen Danmark', mindede Helle Thorning-Schmidt om, at Lars Løkke Rasmussen havde måtte betale penge tilbage for at bilag fra et københavnsk hotel, hvor han havde indlogeret sig under det falske navn 'Jensen'.

For to år siden, da sagen kørte, blev der spekuleret, i at Lars Løkke Rasmussen havde overnattet med en anden kvinde på hotellet.

Der var dog ingen dokumentation for rygterne, som statsministeren selv slog hen som en almindelig fejl fra receptionistens side, samt at hotellet var benyttet i forbindelse med et ministermøde.

Men alligevel dukkede den sag frem igen i morges, da Helle Thorning-Schmidt gjorde opmærksom på, at andre politikere også havde ubehagelige sager.

- Der var blandt andet den sag, hvor han (Lars Løkke) havde indlogeret sig på et hotel under et andet navn, sagde Helle Thorning-Schmidt.

Hun sagde noget lignende i fredags, da hun vendte hjem fra ferie.

B.T.s politiske kommentator, Helle Ib, forventer nu en meget personlig og beskidt valgkamp.

- Det er meget bevidst, da hun nu har sagt det to gange. Det tegner til at blive en meget beskidt og personlig valgkamp. Den kommer til at køre meget på hvem, der har den dårligste moral, siger hun.

- Derfor kommer den i mindre grad end tidligere til at handle om politik, siger Helle Ib.