Det vækker ikke udelt begejstring hos medlemmerne, at den socialdemokratiske partikasse skal betale for Helle Thorning-Schmidts revisorregning

Flere socialdemokratiske lokalformænd er vrede over, at Helle Thorning-Schmidts revisorregning nu bliver betalt af den socialdemokratiske partikasse.

Ekstra Bladet skrev onsdag, at Helle Thorning-Schmidt har sendt en regning for sin revisor på op mod 150.000 kr. videre til sit parti. En regning, som ellers omfatter personlig rådgivning om hendes private skatteforhold.

- Hvis det omhandler hendes skatteforhold, så er det helt urimeligt, siger Jørgen Spang Poulsen, socialdemokratisk kredsformand i Hvidovrekredsen.

- Hendes skat er et personligt anliggende og hendes revisorhjælp er hendes egen sag. Det ligger på grænsen af det tilladelige, hvis det forholder sig sådan, siger han.

I Faxe ser de også rødt.

- Hvis det er i forbindelse med den private del af hendes økonomi, så er det selvfølgelig af hendes egen kasse, der skal betales, siger kredsformand i Faxe, John Georg Bagge.

Han forklarer, at der kan være tale om en gråzone.

- Hvis der er tale om en, der kan klæde hende på, så hun kan svare for sig politisk, så er det ok at partikassen betaler. Men hvis det virkelig forholder sig sådan, at det er til hendes egen rådgivning, så vil jeg gå videre med den sag, siger han.

Fredericias socialdemokratiske kredsformand, Jens Ole Juhler, synes regningen er meget høj.

- Hvis det er for at redegøre for hendes private forhold, så skal partiet ikke betale. Desuden så kan jeg ikke forstå, at det kan løbe op i 150.000 kr., siger han.

Der er dog også kredsformænd, der støtter at Helle får sin revisor betalt af partiet.

- Det er helt naturligt, da det er blevet en del af valgkampen. Vi har haft brug for at nogen kunne rådgive hurtigt og præcist, så det ikke gik ud over valgkampen, siger Morten Thorup, kredsformand i Egedalkredsen.