Helle Thorning-Schmidts mand Stephen Kinnock kan sagtens betale skat i Danmark, selv om han bor og arbejder i Schweiz. Det fastslår Skatteministeriet.

I onsdags påstod Helle Thorning-Schmidt ellers overfor B.T., at Stephen Kinnock betaler skat i Schweiz, fordi han ikke har noget valg.

 - Han har ikke noget andet valg. Man kan ikke betale skat i Danmark, når man bor og arbejder i et andet land, sagde hun til B.T. 

Men Skatteministeriet fastslår overfor Jyllands-Posten, at han sagtens kan betale skat her. Ægteparret behøver heller ikke at blive dobbelt-beskattet, fordi han i forvejen betaler skat i Schweiz. Denne skat vil nemlig blive modregnet i den danske skat. 

- Udgangspunktet er, at du skal stilles som om, alle dine penge var tjent i Danmark. Det kan godt være, at statskasserne kan se forskel, men det kan du i virkeligheden ikke selv, siger departementchef i Skatteministeriet Peter Loft.   

Skatteekspert Tommy V. Christiansen anbefaler Helle Thorning-Schmidt, at ægtemanden bliver gjort skattepligitg til Danmark.

- Så viser de, at de har vilje til at betale skat. Når han ikke betaler skat i Danmark i dag, er det fordi, de ikke har set problemstillingen. Men nu bliver det åbent for dem, at det godt kan virke en smule smart, fordi han er gift med en statsminister in spe, siger han til JP.