Helle Thorning-Schmidt mødte sidst på eftermiddagen pressen i Københavns lufthavn med anklagerne om, at hun skulle have løjet i sin skattesag, og det møde tacklede Socialdemokraternes leder ganske udmærket, ifølge B.T.s politiske kommentator Helle Ib.

Men statsministerkandidaten kan ikke tåle flere skår i sine troværdighed, hvis hun skal gøre sig håb om at vinde næste valg.

- Det her er sjuskeri i en tungere klasse. Det er op til vælgerne om de synes, det er så torskedumt, at det ikke kan tilgives. Men Helle Thorning er i stor fare for, at hendes gamle letvægter-image kommer igen, hvis hun ikke har mere styr på fakta. Der er tvivl om, hvordan hun vil lovgive i et land, når hun kan gøre sådan noget, siger Helle Ib til bt.dk

Men overordnet set mener den politiske kommentator, at Helle Thorning-Schmidt fremstod som troværdig, da hun blev bombarderet med pressens spørgsmål.

- Hun taler og udtrykker sig overbevisende. Man kan se, at hun har selvtilliden i orden, men sagen er ikke lagt død, og der er mange firkantede påstande, som vil gøre, at sagen kan rulle videre med fornyet styrke, hvis der dukkere mere op til overfladen. For eksempel holder hun på, at Stephen ikke var skattepligtig i Danmark, og det kan stadig diskuteres, siger hun.

Helle Ib påpeger desuden, at hun er meget uforstående over, at parret ikke tidligere har sat sig ned og vurderet om Helle Thorning-Schmidts kunne være skattepligtig i Danmark. Det har blandt andet fremme, at manden har svaret på arbejdsmails hjemmefra, og dermed bliver spørgsmålet om livsinteresser ekstra relevant, ifølge den politiske kommentator.

- Men hun gjorde et godt forsøg på at lande den. Hun fremstår ikke som en gemen skattefusker, men det aller vigtigste er nu om der kommer flere sager op til overfladen og om kritikken så vil brede sig til hendes eget parti. Helle Thorning kan ikke bære en lille sag mere. Hun bevæger sig på en langt smallere sti end hun hidtil har gjort.

Helle Thorning-Schmidt opholdet sig i øjeblikket på sin bopæl på Østerbro og ikke har ønsket at give yderligere kommentarer over for B.T.