Selvom Helle Thorning-Schmidts uretmæssige personlige fradrag i årene 2000-2005 i lovmæssig forstand er forældet, kan hun stadig godt betale pengene tilbage. Hvis hun vil.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Det forklarer skatteadvokat Torben Bagge, hos advokatfirmaet Tommy V. Christiansen.

- Det er korrekt, at Skat kan ikke kræve pengene betalt tilbage efter tre år, så længe der ikke er tale om groft svig. Men det står Helle Thorning-Schmidt frit for at ringe til Skat i morgen og bede dem sende et girokort, siger Torben Bagge til B. T.

Skatteadvokaten undrer sig i det hele taget over hele sagen.

Helle Thorning-Schmidts revisor, Frode Holm, stod i går frem i Ekstra Bladet og fortalte, at Helle Thorning-Schmidts tidligere revisor flere gange bad Skat om at få Stephen Kinnock slettet som skattepligtig i Danmark, og dermed stoppe for S-lederens dobbeltfradrag, der var tildelt på et forkert grundlag i følge kildeskattelovens § 4 stk. 2. Her hedder det, at for at få overført sin ægtefælles skattefradrag skal man være gift, samlevende og begge skal være skattepligtig i Danmark, hvilket Stephen Kinnock netop ikke var.

Glemmer at sende pengene tilbage I 2006 får Skat stoppet Thornings brug af ægtemandens fradrag, men glemmer at få refunderet de penge, som Thorning har fået udbetalt ekstra, fordi hun har benyttet Kinnocks fradrag. Reglerne siger ellers, at Skat kan opkræve pengene tre år tilbage i tiden - altså for 2002-2005.

Først i 2010 går det op for Skat, at de har sovet i timen, men nu er det for sent at kræve noget som helst tilbagebetalt, da brugen af det dobbelte fradrag stoppede fire år tidligere.

Derfor ender hele sagen om de seks års forkerte fradrag med, at Thorning helt lovligt kan beholde pengene selv.

' Meget, meget mystisk' -Sagen er meget, meget mystisk.

Det står på side et i håndbogen for nye medarbejdere i Skat, at når de sletter en persons skattepligt i Danmark, så går man tre år tilbage for at se, om folk har fået uberettigede fradrag tidligere. At de ikke gør det, forstår jeg intet af, siger skatteadvokat Torben Bagge.