Lyt til artiklen

Samtlige ministre skal til et tre timer langt møde med statsministeren på Marienborg i morgen aften. Ministrene fra de tre partier skal rystes bedre sammen, og der skal lægges strategi

Nu skal regeringen tilbage på sporet.

Præcis et halvt år efter dens tiltrædelse har statsminister Helle Thorning-Schmidt kaldt alle 22 ministre til møde i statsministerboligen Marienborg ved Bagsværd sø. Mødet begynder kl. 17.30, og er planlagt til at vare tre timer.

Der er ikke på forhånd udsendt skriftligt materiale, som ministrene skal forholde sig til.

Emnet for mødet er 'den økonomiske situation', og det forventes, at man skal diskutere regeringens kommende økonomiske langtidsplan 2020 samt finansloven for 2013. Mødet er så vigtigt, at udenrigsminister Villy Søvndal har måttet melde afbud til et møde med sin tyske kollega i Berlin for at være med på Marienborg.

- Det er ikke første gang vi holder sådan noget, men det er jo ikke så tit ministrene fra alle tre partier har mulighed for at være sammen i flere timer og udveksle erfaringer og synspunkter på tværs. Det er en strategisk diskussion, hvor vi forklarer hvor vi ligger i forhold til at realisere regeringsgrundlaget, siger kulturminister Uffe Elbæk (R).

Især S og SF har haft en særdeles dårlig start med personsager, løftebrud og dårlige meningsmålinger. Nu skal bøtten vendes, og der skal lægges planer for den økonomiske politik og den første 'rigtige' finanslov, som ikke bygger på blå elementer.

Samtidig vil Thorning gå på 'stuegang' til samtlige ministerier og  tage en snak med alle ministre. Hun er begyndt  i bunden af ministerlisten, og har allerede talt med kulturminister Uffe Elbæk.

- Statsministeren spurgte ind til mit område, og jeg kunne jo spørge ind til hendes. Jeg har forklaret hvilke projekter jeg har på vej og hvor langt vi er i forhold til regeringsgrundlaget. Jeg er meget glad for statsministeren, jeg synes hun er en særdeles god chef og jeg er meget glad for at arbejde for den første kvindeligge statsminister. Der er længe til næste valg og jeg glæder mig til at møde vælgerne til den tid. Det skal nok gå fremad, siger Uffe Elbæk.