Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Helle Thorning (S) har chartret næsten lige så mange fly på halvanden måned som statsminister, som Lars Løkke (V) gjorde på et år

Danskerne har fået en rejselysten statsminister. I løbet af de første blot halvanden måned som statsminister har Helle Thorning-Schmidt plejet netværket rundt om i Europa ved krisemøder med kort indkaldelse og forberedt sig på Danmarks EU-formandskab. Men alt har sin pris. Således kan B.T. i dag fortælle, at Helle Thorning-Schmidt fra 13. oktober - 25. november har brugt mindst 1,4 mio. på blot otte rejser til møder og besøg i europæiske lande. Grunden til det eksorbitante prisleje er, at statsministeren benytter sig af chartrede fly fra Forsvaret med en timepris på mindst 32.000 kroner. Det viser rapporteringer fra statsministeriets åbenhedsordning. LÆS OGSÅ:  I alt har de otte rejser til bl.a. London, Wien samt møder i Det Europæiske Råd kostet 1.396.311 kroner. En enkelt rejse har kostet hele 359.215 kroner, men den gik også til både Polen, Holland samt alle de tre baltiske lande på en weekend.

HAR THORNING BRUGT FOR MANGE PENGE PÅ REJSER? DELTAG I DEBATTEN UNDER ARTIKLEN I alt har Helle Thorning rejst 14 gange frem til december måned. 13 af disse ture er sket med chartrede fly. Kun en enkelt tur - Aalborg til en pris på 801 kroner - er sket med rutefly. Der er dog kun rapporteret udgifter for de første otte ture, hvorfor de foreløbigt 1,4 mio. ventes at stige betragteligt. Dermed lægger Helle Thorning sig på blot tre måneder lige i halen af Lars Løkke Rasmussens rejseniveau fra 2010, hvor han chartrede 17 fly for i alt 2,9 mio. Vel at mærke for et helt år. LÆS OGSÅ:  Og ministeriernes mange - og rigtig dyre - chartrede flyveture med forsvarets luksusjetfly har fået øjenbrynene til at løfte sig hos bl.a. Rigsrevisionen, der i april 2011 kritiserede flere ministerier for ikke at begrunde godt nok, hvorfor de benyttede sig af den dyre løsning - i stedet for den billigere businessclass-billet med rutefly. Faktisk var det dengang pga. en historie i B.T. om Per Stig Møllers rejseudgifter på 2,9 mio, at Socialdemokraternes egen statsrevisor Mogens Lykketoft bad Rigsrevisionen se ministrenes rejseudgifter efter i sømmene. Helle Thornings otte dyre flybilletter møder da også kritik hos Dansk Folkepartis leder, Pia Kjærsgaard: - Hun skal passe meget på, at der ikke bare bestilles fly, fordi hun kan. Det skal ikke blive luksuriøst og med chartet fly, bare fordi det er en mulighed, siger Kjærsgaard og forklarer: LÆS OGSÅ:  - Selvfølgelig skal en statsminister kunne rejse rundt og gøre hoserne grønne i Europa. Men jeg synes faktisk, at det ville sætte et rigtig godt eksempel, hvis hun tænkte sig om, inden hun bare fløj med Forsvarets fly. Det var fredag ikke muligt at få en kommentar fra Helle Thorning-Schmidt.

Er det i orden, at statsministeren har brugt 1,4 mio. kr. på rejser på halvanden måned?

Er pengene givet godt ud, fordi Thorning fremmer danske interesser i udlandet?

Eller er beløbet alt for højt?

Deltag i debatten herunder. De bedste indlæg bliver bragt i B.T.

Andre læser også